فرانسه که طی سالهای گذشته شاهد روند افزایشی خشونت مرتبط با گروههای قاچاق مواد مخدر بوده، برای کودکان و نوجوانان مقررات منع رفتوآمد شبانه وضع کرده است.
تعدادی از شهرهای فرانسه پس از موجی از خشونتهای مرتبط با قاچاق مواد مخدر، مقررات منع رفتوآمد شبانه را برای کودکان و نوجوانان وضع کردهاند.
شهر نیم در جنوب فرانسه جدیدترین شهری بود که اقدامهایی را اعمال کرد که به گفته مقامها برای جلوگیری از قرار گرفتن افراد زیر ۱۶ سال در معرض خشونت و مهار تنشها در نظر گرفته شده است. واحدهای پلیس بیشتری نیز در مناطق مختلف شهر مستقر خواهند شد.
چندین مورد تیراندازی در مناطق مختلف فرانسه طی ماه گذشته به کشته شدن یک نفر و زخمی شدن چندین نفر منجر شد.
همچنین بهتازگی جسد یک مرد ۱۹ ساله در حالی که تا حدی سوخته بود در حومه نیم پیدا شد.
ژان پل فورنیه، شهردار نیم با اعلام مقررات منع رفتوآمد (که از ساعت ۲۱:۰۰ تا ۶:۰۰ برقرار است) گفت که وضعیت غیرقابل تحمل شده و قاچاقچیان مواد مخدر فضایی از ترس و وحشت ایجاد کردهاند.
این مقررات منع رفتوآمد از افراد زیر سن قانونی که در تجارت مواد مخدر دخیل نیستند، و همچنین از افراد ۱۲ یا ۱۳ ساله که توسط قاچاقچیان مواد مخدر مورد سوءاستفاده قرار میگیرند، محافظت میکند.
بزیر، یک شهر دیگر در جنوب غربی فرانسه از سال گذشته مقررات منع رفتوآمد برای کودکان زیر ۱۳ سال بین ساعت ۲۳:۰۰ تا ۶:۰۰ صبح برقرار کرده و در مارس (اسفند/فروردین) آن را در برخی مناطق به زیر ۱۵ سال نیز گسترش داده است.
شهردار این شهر در سال ۲۰۲۴ گفت: هیچ کودک ۱۰ سالهای که ساعت ۲:۰۰ در خیابان باشد، کاری جز شیطنت انجام نمیدهد.
با وجود این اقدامها، بزیر همچنان درگیر خشونت است. رسانههای محلی گزارش میکنند که بهتازگی کودکان و نوجوانان پلیس را فریب داده و سپس با ابزار آتشبازی به آنها حمله کردند.
حادثه مشابهی در لیموژ در جنوب غربی فرانسه رخ داد. این شهر همچنین در طول تعطیلات تابستانی، مقررات منع رفتوآمد برای افراد زیر ۱۳ سال وضع کرده است؛ اما پس از خشونتی که ۱۰۰ نفر در آن شرکت داشتند، شهردار این شهر گفت که نتایج این اقدامها خوب نبوده است.
او گفت: ما شاهد ناآرامیهایی از سوی نوجوانان بودیم، هیچ کس نتوانست آنها را متوقف و بازداشت کند و منع رفتوآمد بیفایده بود.
شهردار لیموژ اضافه کرد که برای اجرای این اقدامات به پلیس بیشتری نیاز است.
تازهترین تحولات روند رو به رشدی را تایید میکند که خشونت مرتبط با مواد مخدر را فراتر از مارسی (مرکز دیرینه جنگهای گروههای خلافکار در فرانسه) گسترش داده است.
براساس اعلام وزارت کشور فرانسه، در سال ۲۰۲۴ دستکم ۱۱۰ نفر در این کشور طی خشونتهای مرتبط با مواد مخدر جان خود را از دست دادند و بیش از ۳۰۰ نفر دیگر مجروح شدند.
ژرار دارمانین، وزیر دادگستری و برونو ریتیلو، وزیر کشور فرانسه مدتهاست که بر لزوم مبارزه با بحران تجارت مواد مخدر تاکید دارند.
در اوایل امسال، آنها لایحهای را از طریق پارلمان هدایت کردند که به ایجاد ۲ زندان با حداکثر امنیت برای قاچاقچیان مواد مخدر، یک شعبه جدید و اختصاصی از دادستانی، اختیارهای بیشتر برای بازپرسان و یک وضعیت ویژه و محافظتشده برای خبرچینان منجر شد.
موج آتشسوزی و حملات مسلحانه به زندانهای فرانسه در بهار سال ۲۰۲۵ نیز بهطور گسترده به باندهای قاچاق مواد مخدر نسبت داده شد که به سرکوب دولتی واکنش نشان دادند.
انتهای پیام/
Sunday, 27 July , 2025