رژیم صهیونیستی برای پیش بردن استراتژی نسلکشی خود از روشهای مرگبار برای توزیع کمکهای بشردوستانه استفاده میکند.
وخامت بحران گرسنگی در غزه انتقادها و اعتراضها به تداوم جنایت رژیم صهیونیستی در این منطقه را تشدید کرد.
رژیم صهیونیستی که از زمان آغاز جنگ علیه غزه در اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) آب و غذا را سلاحسازی کرده تا استراتژی نسلکشی خود را تسهیل کند، از پیامدهای این استراتژی مرگبار نیز برای کشتار و قتلعام مردم غزه استفاده میکند.
این ررژیم که پیشتر با محدود کردن نقش سازمانها و نهادهای بینالمللی امدادرسان برای کمک به غزه، اقدام به راهاندازی سازوکاری برای توزیع غذا در این منطقه کرده بود، تلاش کرد تا از این فرصت بهعنوان تله مرگ استفاده کند.
رژیم صهیونیستی به دلیل محاصره غزه، انتشار تصاویر کودکان فلسطینی جان باخته و دچار سوء تغذیه در سراسر جهان، مورد انتقاد شدید بینالمللی قرار گرفته است؛ در روزهای اخیر، گروههای رو به رشدی در سطح بینالمللی داوطلب شدهاند تا به ماموریتها برای کاهش بحران رو به وخامت بپیوندند.
در حالی که اعتراضها و انتقادها به تشدید بحران گرسنگی در منطقه تحت محاصره نوار غزه افزایش یافته است، ارتش رژیم صهیونیستی شنبه با انتشار بیانیهای ادعا کرد که ارسال هوایی کمکهای بشردوستانه به غزه را با هماهنگی سازمانهای امدادی بینالمللی آغاز کرده است.
ارتش رژیم صهیونیستی (IDF) در بیانیهای اعلام کرد که این کمک هوایی شامل هفت بسته حاوی آرد، شکر و مواد غذایی کنسرو شده است؛ ارتش رژیم صهیونیستی همچنین ادعا کرد که مجموعهای از اقدامها را با هدف بهبود واکنش بشردوستانه در نوار غزه آغاز کرده و آماده اجرای پایگاههای بشردوستانه در مناطق پرجمعیت است؛ ضمن اینکه مدعی شد که کریدورهای بشردوستانه برای حرکت ایمن کاروانهای سازمان ملل که کمکها را به غزه تحویل میدهند، ایجاد خواهد کرد.
در عین حال، به گزارش رویترز، گزارشها از حرکت کامیونهای حامل کمکهای امدادی از مصر به سمت غزه درپی اعلام خبر از سر گرفته شدن ارسال کمکهای هوایی حکایت دارند.
خبرنگار القاهره از گذرگاه مرزی رفح بین مصر و غزه گفت: دهها کامیون حامل چندین تُن کمکهای بشردوستانه به سمت گذرگاه کرم ابوسالم (کرم شالوم) در جنوب غزه حرکت کردند.
انتقادها به کمکرسانی هوایی به غزه
متخصصان امدادرسانی میگویند که ارسال کمکهای هوایی میتواند برای کسانی که در آستانه مرگ هستند، یک راهحل موقت اضطراری باشد، اما بعید است که بیش از بخش کوچکی از نیازهای روزانه جمعیتی بیش از ۲ میلیون نفر را تامین کند.
تحلیلگران بشردوستانه و نظامی میگویند که ارسال کمکهای هوایی باید فقط بهعنوان آخرین راهحل، در مناطقی که در غیر اینصورت غیرقابل دسترسی هستند، استفاده شود.
گذشته از هزینههای این روش، ماموریتهای هوایی در اوایل جنگ به دلیل رها کردن غذا در آبهای ساحلی و له کردن مردم تا سر حد مرگ مورد انتقاد قرار گرفتند؛ در یک مورد، سقوط یک بسته به جان باختن ۵ نفر منجر شد.
منتقدان میگویند که پرتاب هوایی کمکها میتواند باعث هرجومرج، جراحت یا مرگهای بیشتر شود.
یونیسف: ارسال کمکهای هوایی راهحل نیست
به گزارش سیانان، جو انگلیش، متخصص ارتباطات اضطراری یونیسف (صندوق کودکان سازمان ملل) گفت: سازمان ملل میتواند به ۹۸ درصد از کودکان دچار سوءتغذیه غزه دسترسی پیدا کند، اما برای اینکه بتواند وظیفه خود را انجام دهد، باید گذرگاهها به داخل این منطقه محصور باز باشند.
وی در ادامه اظهار کرد: سازمان ملل این هفته یک طرح ۳۰ روزه را برای نشان دادن توانایی خود برای افزایش کمکها در صورت توقف درگیریها ارائه کرد و این شامل رسیدگی به ۹۸ درصد از کودکانی میشود که دچار سوءتغذیه هستند؛ ما میتوانیم این وضعیت را در عرض یک ماه تغییر دهیم، اما باید به روشی که سازمان ملل کار میکرد، برگردیم.
این کارشناس یونیسف همچنین درباره ادعای رژیم صهیونیستی برای تسهیل کمکرسانی به غزه از طریق کمکهای هوایی، اظهار کرد: در حالی که سازمان ملل از هرگونه تلاشی در بحران غذایی غزه استقبال میکند، راههای بسیار دقیقتری برای اطمینان از رسیدن کمکها به کودکان و خانوادهها نسبت به ارسال هوایی آنها وجود دارد؛ ما در جاهایی در سراسر جهان کمکهای هوایی ارسال میکنیم، اما این روش در جایی که جوامع دورافتاده در فضاهای بزرگ و باز وجود دارند و از جادهها یا دیگر اشکال دسترسی محروم هستند، جواب میدهد.
انگلیش تصریح کرد: این در نوار غزه صدق نمیکند؛ ما باید همه گذرگاهها را باز ببینیم، باید ببینیم سازمان ملل قادر به انجام وظیفه خود است، همانطور که در سراسر جهان انجام میدهیم.
آنروا: ارسال هوایی کمکها به غزه یک پرده دود است
فیلیپ لازارینی، رئیس آژانس کاریابی و امدادرسانی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) گفت: ارسال هوایی کمکها به غزه طرحی برای انحراف افکار عمومی و پرده دود (Smoke screen دودی که برای پوشاندن حرکت یا موقعیت واحدهای نظامی مانند پیادهنظام، تانک، هواپیما یا کشتی، آزاد میشود) است؛ ارسال کمکهای هوایی گران و ناکارآمد است و اگر به درستی انجام نشود، میتواند حتی جان مردم گرسنه را بگیرد.
وی تاکید کرد: ما معادل ۶ هزار کامیون در انتظار ورود به غزه در اردن و مصر داریم؛ اسرائیل باید محاصره را بردارد، گذرگاهها را باز و جابجایی ایمن و دسترسی آبرومندانه به افراد نیازمند را تضمین کند.
پرتاب هوایی مرگبار کمکهای بشردوستانه
منابع فلسطینی اعلام کردند که ارسال هوایی کمکهای بشردوستانه به غزه آغاز شده و طی ساعتهای گذشته شماری از ساکنان این منطقه را دچار جراحت کرده است، زیرا یکی از این بستههای کمک مستقیما روی چادرهای محل اسکان آوارگان در قسمت شمالی نوار غزه افتاد.
برخی از ساکنان غزه نیز نگرانی خود را در مورد امنیت ارسال کمکهای هوایی ابراز کردهاند؛ یکی از ساکنان غزه گفت: این روش ناامن است و در تلاشهای قبلی باعث فجایع متعددی شده است.
وی گفت: وقتی کمکها از هوا ارسال میشوند، خطر فرود مستقیم روی چادرها وجود دارد که میتواند باعث آسیب جدی، ازجمله جراحت یا حتی مرگ شود.
این در حالی است که رژیم صهیونیستی پیش از این با راهاندازی بهاصطلاح بنیاد بشردوستانه غزه (GHF) تحت حمایت آمریکا، با استفاده از نیاز مردم غزه به غذا از این مراکز توزیع برای جمع کردن مردم با هدف پیش بردن استراتژی نسلکشی استفاده کرد.
براساس گزارشها، تاکنون بیش از هزار نفر از مردم غزه بر اثر تیراندازی در همین مراکز توزیع غذا به شهادت رسیدند؛ نیمی از این شهدا کودکان هستند.
شاهدان گفتهاند که بسیاری از مردم غزه توسط نظامیان صهیونیست مورد اصابت گلوله قرار گرفتهاند.
GHF که ۹۰ میلیون وعده غذایی یا کمتر از یک وعده غذایی در روز برای هر نفر تحویل داده است، به دلیل توزیع غذا فقط در جنوب غزه و تیراندازی در مکانهای توزیع، مورد انتقاد قرار گرفته است؛ به گفته شاهدان، نظامیان صهیونیست با اسلحه به جمعیت انبوه شلیک کردهاند.
وخامت بحران گرسنگی در غزه
سازمانهای امدادرسانی بینالمللی میگویند که گرسنگی گستردهای در میان ۲.۲ میلیون نفر از مردم غزه وجود دارد و پس از قطع تمام تدارکات به این منطقه توسط رژیم صهیونیستی در ماه مارس، قبل از از سرگیری آن در ماه مه (اردیبهشت) با محدودیتهای جدید، غذا در حال اتمام است.
دفتر رسانهای دولت غزه در مورد یک فاجعه انسانی بینظیر هشدار داده و گفته است که بیش از ۱۰۰ هزار کودک، ازجمله ۴۰ هزار نوزاد، در نتیجه محاصره در معرض خطر گرسنگی تهدیدکننده زندگی هستند.
براساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین در غزه، از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه این منطقه از اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) ۱۲۷ نفر ازجمله ۸۵ کودک بر اثر سوءتغذیه و گرسنگی جان خود را از دست دادند؛ در عین حال، ساکنان غزه همچنان با گرسنگی و کمآبی بدن دست و پنجه نرم میکنند.
بیش از ۱۰۰ سازمان امدادی چهارشنبه گذشته با انتشار نامهای هشدار دادند که گرسنگی فراگیر در سراسر این منطقه محاصرهشده در حال گسترش است.
رژیم صهیونیستی از زمان آغاز جنگ علیه غزه از گرسنگی بهعنوان سلاح جنگی استفاده کرده است؛ سازمان ملل، سازمان جهانی بهداشت (WHO) و گروههای مختلف بشردوستانه از کنترل شدید رژیم صهیونیستی بر تحویل کمکها انتقاد کردهاند.
تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان جهانی بهداشت، وضعیت در حال وقوع را «گرسنگی گسترده ساخته دست بشر» نامید.
آژانسهای سازمان ملل و سازمانهای بشردوستانه هشدارهایی صادر کردهاند که نشان میدهد غذای درمانی برای کودکانی که از سوء تغذیه شدید رنج میبرند، در آستانه اتمام است و جان هزاران نفر از آسیبپذیرترین افراد را در معرض خطر قرار میدهد.
برنامه جهانی غذای سازمان ملل این هفته اعلام کرد که تقریبا یکسوم از ساکنان غزه چند روز است که غذا نخوردهاند؛ سازمان ملل هم جمعه گذشته اعلام کرد که برای تامین نیازهای اولیه بشردوستانه، ماهانه به بیش از ۶۲ هزار تن مواد غذایی نیاز است؛ این مقدار حدود ۱۲۰ کامیون در روز است.
انتهای پیام/
Sunday, 27 July , 2025