اهواز – سازمان آب و برق خوزستان با اجرای طرح نیروگاه شناور خورشیدی، گامی در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر برمیدارد. این پروژه بهعنوان اولین تجربه کشوری، قرار است بهصورت پایلوت اجرا شود.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد امین ایزدجو، مجری طرحهای توسعه انرژی خورشیدی این سازمان عصر امروز شنبه در گفتگویی رسانهای با اشاره به برنامه دولت برای رفع ناترازی برق از طریق انرژیهای تجدیدپذیر، اظهار کرد: دستگاههای اجرایی دولتی موظف هستند در مدت چهار سال، ۲۰ درصد برق مصرفی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند. در همین راستا، سازمان آب و برق خوزستان در حال احداث نیروگاه ۲۵۰ کیلوواتی خورشیدی روی سقف پارکینگ پرسنل است که تا نیمه دوم مرداد ۱۴۰۴ به بهرهبرداری میرسد.
وی افزود: طرح احداث نیروگاه خورشیدی سه مگاواتی در سد کرخه، شامل دو مگاوات زمینی و یک مگاوات شناور، در مرحله انتخاب مشاور قرار دارد. نیروگاه شناور سد کرخه بهعنوان اولین پروژه از این نوع در کشور، بر سطح دریاچه این سد بزرگ اجرا خواهد شد.
ایزدجو، چالشهای این طرح را شامل تغییرات تراز آب، وزش باد و دشواریهای بهرهبرداری نسبت به نیروگاههای زمینی عنوان کرد و افزود: اجرای این پروژه پایلوت، تجربهای ارزشمند برای توسعه نیروگاههای شناور در دریاچههای سدها فراهم میکند و با ایجاد سایه پنلها، تبخیر آب را کاهش داده و از ظرفیت خطوط انتقال موجود بهره میبرد.
وی با بیان اینکه سازمان آب و برق خوزستان در اجرای تکالیف دولت برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر پیشتاز است، بیان کرد: این سازمان آماده واگذاری اراضی محدوده سدها و ظرفیت خالی پستها و خطوط انتقال به سرمایهگذاران بخش خصوصی برای احداث نیروگاههای خورشیدی است تا به کاهش ناترازی برق، که اکنون به یک ابرچالش ملی تبدیل شده، کمک کند.
Sunday, 27 July , 2025