بوشهر- امام جمعه گناوه با بیان اینکه نماز جمعه به عنوان قرارگاهی معنوی، ایمانی، اخلاقی و بصیرت‌افزایی نقش‌آفرینی می‌کند؛ گفت: نماز جمعه محور وحدت بین آحاد همه جامعه است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید عبد الهادی رکنی حسینی جمعه شب در دیدار با رئیس و اعضای ستاد نماز جمعه گناوه به مناسبت فرا رسیدن پنجم مرداد، سالروز اقامه نخستین نماز جمعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ضمن گرامیداشت این مناسبت، با اشاره به جایگاه تاریخی و فقهی نماز جمعه در اسلام، آن را از برکات بزرگ نظام مقدس شجره طیبه جمهوری اسلامی برشمرد و اظهار کرد: نماز جمعه پس از عصر معصومین، برای نخستین‌بار در چارچوب یک حکومت شیعی و انقلابی، با پیروزی انقلاب اسلامی به صورت رسمی احیا شد و امروز به عنوان قرارگاهی معنوی، ایمانی، اخلاقی و بصیرتی افزایی نقش‌آفرینی می‌کند.

وی افزود: مشروعیت اقامه نماز جمعه در دوران غیبت، بر پایه نیابت عامه ولی‌فقیه است و بر همین اساس، اقامه این فریضه تنها با اذن نایب عامه امام زمان (عج) و نماینده ولی‌فقیه ممکن و مشروع خواهد بود.

امام جمعه گناوه با استناد به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی، از نماز جمعه به عنوان «قرارگاه ایمان، تقوا، اخلاق و بصیرت» یاد کرد و گفت: وظیفه اصلی امام جمعه، صیانت و حفاظت از این قرارگاه راهبردی در همه این مؤلفه‌ها و تبیین و بیان منظومه فکری امامین انقلاب است.

نماز جمعه محور وحدت بین آحاد جامعه است

امام جمعه گناوه بیان کرد: نماز جمعه ثمره خون شهدا و ائمه جمعه شهید است و اگر دشمن بر علیه این پایگاه تبلیغ می‌کند به دلیل ترس از آن است.

وی بیان کرد: امام جمعه در یک شهر باید نقش پدر جامعه را ایفا کند و با مهر، رأفت و همراهی، همه اقشار جامعه را در کنار خود داشته باشد و این از رمزهای موفقیت یک امام جمعه به شمار می‌رود.

وی با اشاره به تعبیر امیرالمؤمنین (ع) در نامه به مالک اشتر مبنی بر اینکه «و اشعر قلبک الرحمة للرعیة»، تصریح کرد: امام جمعه باید همدل و همراه مردم و مهربان و رئوف نسبت به جامعه باشد و محبت و دلسوزی را به عنوان لباسی همیشگی بر تن داشته باشد و حتی نسبت به کسانی که دیدگاه آنان با او متفاوت است، رفتار پدرانه و کریمانه داشته باشد.

امام جمعه گناوه بیان کرد: آنچه می‌تواند باعث تقویت پایگاه نماز جمعه شود، وحدت است و نماز جمعه محور وحدت بین آحاد جامعه است.

حجت‌الاسلام رکنی حسینی همچنین با تأکید بر ابعاد چندگانه نماز جمعه اظهار کرد: نماز جمعه علاوه بر جنبه عبادی، یک اجتماع هفتگی برای تبیین، تربیت، ارتقا بینش دینی و سیاسی و افزایش انسجام اجتماعی است، این کنگره هفتگی، هم عبادت است، هم زیارت، هم عرصه تبلیغ و هم جلوه‌گاه وحدت امت اسلامی است و در آموزه‌های دینی و آیات قرآن بر آن تاکید شده است.

وی بیان کرد: رها کردن داد و ستد در هنگام نماز جمعه از ویژگی‌های این فریضه الهی است که باید هر آنچه مانع از رسیدن به این فیض الهی را رها و از این قرارگاه عظیم الهی بهره ببریم.

نماز جمعه محور وحدت بین آحاد جامعه است

امام جمعه گناوه با اشاره به برخی نارسایی‌ها و لزوم آسیب‌شناسی جدی در حوزه ستاد نماز جمعه تأکید کرد: باید با تقویت فعالیت کارگروه‌ها، ارتقا سطح برنامه‌ریزی، افزایش حضور خواهران و بهبود تبلیغات محیطی و رسانه‌ای، زمینه حضور گسترده‌تر مردم در نماز جمعه را فراهم کرد و به‌ویژه با استفاده از ظرفیت فضای مجازی، تابلوهای شهری و تبلیغات پیش از جمعه، می‌توان اطلاع‌رسانی مؤثرتری داشت.

وی بیان کرد: تبلیغ، اساس تحرک و مشارکت اجتماعی است و همان‌گونه که حضرت امام (ره) فرمودند، جهان بر پایه تبلیغات استوار است، بنابراین باید برای معرفی جایگاه والای نماز جمعه، از همه ظرفیت‌های ممکن بهره برد.

وی با یادآوری خدمات ائمه جمعه فقید شهرستان از جمله مرحوم آیت‌الله محمدی اصفهانی و مرحوم حجت‌الاسلام نجفی رفسنجانی و همچنین جمعی از فعالان فقید این حوزه، از تلاش‌های آنان تجلیل و برای درگذشتگان طلب رحمت و مغفرت الهی و برای اعضای این ستاد آرزوی موفقیت و از تلاش‌های آنها تقدیر کرد.

امام جمعه گناوه از تلاش‌ها و مجاهدت‌های مجموعه ستاد نماز جمعه، فعالان فرهنگی، رسانه‌ای، ادارات و دستگاه‌های اجرایی، نیروهای نظامی، انتظامی، بسیجیان، طلاب، پیشکسوتان، بازاریان، دانشجویان، دانش‌آموزان و عموم مردم مؤمن و انقلابی شهرستان در برپایی باشکوه این فریضه عبادی سیاسی قدردانی کرد.

در پایان این دیدار، از سوی ستاد نماز جمعه، از حجت‌الاسلام سید عبد الهادی رکنی حسینی، امام جمعه گناوه، به‌پاس خدمات، زحمات و تلاش‌های مؤثر ایشان طی سال‌های متمادی در سنگر نماز جمعه و نقش‌آفرینی در هدایت معنوی و اجتماعی جامعه تجلیل شد.