کشورهای اروپایی طی سالهای گذشته همواره به بهانه آنچه موج ورود مهاجران میخوانند، سیاستهای ضدمهاجرتی خود را تشدید کردهاند.
تشدید سیاستهای مهاجرتی یک روند فراگیر در سراسر اروپا است. تشدید سیاستهای مهاجرتی است که بر کنترل مرزها، مدیریت مهاجرت، رویههای پناهندگی و اتحاد خانواده تاثیر میگذارد.
پایگاه اینفومایگرانتس برخی از تغییرات اخیر در کشورهای مختلف اروپایی را فهرست کرده است.
قانونیسازی وضعیت مهاجرت
چندین کشور اروپایی امکان دریافت مجوز کار یا اقامت را برای افرادی که وضعیت مهاجرت نامنظم دارند، به دلایلی از جمله عدم ثبت نام یا ورود با ویزای گردشگری، لغو کردهاند.
یونان: مهاجران نامنظم حتی پس از ۷ سال اقامت در این کشور، دیگر مجاز به درخواست اقامت نیستند.
پرتغال: این کشور قانون سال ۲۰۱۸ را لغو کرده است. این قانون به افرادی که با ویزای گردشگری وارد شده بودند، اجازه میداد پس از یک سال کار و پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی، درخواست اقامت کنند.
الحاق خانواده (پیوستن دوباره اعضای خانوادهها به هم)
برخی از کشورهای اتحادیه اروپا مسیر ویزای الحاق خانواده را به حالت تعلیق درآوردهاند یا واجد شرایط بودن برای آن را دشوارتر کردهاند.
فرانسه: افزایش الزام اقامت قانونی از ۱۲ ماه به ۱۸ ماه قبل از درخواست الحاق خانواده. یک الزام دیگر، اثبات سطح زبان فرانسه لازم برای برقراری ارتباط در سطح پایه است.
اتریش: تعلیق درخواستهای الحاق خانواده به مدت ۶ ماه بهدلیل بار اضافی خدمات عمومی.
آلمان: تعلیق الحاق خانواده به مدت ۲ سال برای مهاجرانی که تحت حمایت فرعی هستند؛ این عنوانی است که به کسانی داده میشود که وضعیت پناهندگی ندارند و در صورت بازگشت به کشورهای مبدا خود با خطر آزار و اذیت سیاسی مواجه نیستند.
اخراج، تعلیق درخواستهای پناهندگی
یونان: پس از افزایش چشمگیر ورود غیرقانونی به جزیره کرِت، تعلیق موقت درخواستهای پناهندگی از مردم شمال آفریقا را تصویب کرد.
آلمان: به پیروی از اتریش، برنامههایی را برای اخراج افراد به سوریه اعلام کرد.
کنترل مرزی
فرانسه و انگلیس: سیاستهایی برای مهار ورود روزانه قایقهای کوچک که از کانال مانش از فرانسه به انگلیس عبور میکنند. این سیاستها شامل توافق اخراج مهاجران (یک به ازای یک) است که در آن انگلیس در ازای پذیرش پناهجویان از فرانسه در خاک خود، کسانی را که با قایق از کانال مانش عبور میکنند، به فرانسه بازمیگرداند.
لهستان: کنترلهای مرزی با آلمان و لیتوانی را دوباره برقرار کرد. علاوه بر این، حصار فلزی ۱۸۶ کیلومتری و حضور نظامی ۲۴ ساعته خود را برای جلوگیری از ورود مهاجران تقویت کرد.
فنلاند: قانون امنیت مرزی را تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۶ (۱۰ دی ۱۴۰۵) اجرا و تمدید کرد که امکان اخراج فوری پناهجویانی را که از مرز شرقی عبور میکنند، فراهم میکند.
اقدامهای شدید
برخی از کشورها برای سیاستهای مهاجرتی خود به کشورهای دیگر روی آوردهاند، از جمله برنامههایی برای برونسپاری فرآیندهای بررسی درخواست پناهندگی به کشورهای غیر اتحادیه اروپا.
ایتالیا ۲ مرکز بازداشت مهاجران در آلبانی افتتاح کرد تا افرادی را که واجد شرایط پناهندگی نیستند تا زمان اخراجشان بازداشت کند.
دانمارک در ارائه راهحلهایی مانند متمرکز کردن مهاجران بدون مدرک در یک جزیره یا ایجاد مراکز اخراج برای پناهجویان در کشورهایی مانند رواندا، پیشگام بود. این پیشنهادها در نهایت رد شدند، اما پارلمان دانمارک قانون موسوم به گِتو را معرفی کرد که به مقامها اجازه میدهد در صورتی که نسبت خارجیهای غیرغربی در آن مناطق از ۳۰ درصد بیشتر شود، مداخله کرده و خارجیها را به زور از محلهها خارج کنند.
انتهای پیام/
Saturday, 19 July , 2025