حجت کریمی هستم؛ دانشجوی مقطع کارشناسی حقوق دانشگاه شیراز که به لطف پروردگار، در آزمون ارشد سال جاری، رتبه ۳ حقوق عمومی را کسب نموده ام؛ همچنین عضو بنیاد ملی نخبگان و دفتر استعدادهای درخشان نیز می باشم.

فهرست

گفت‌وگو با حجت کریمی رتبه ۳ آزمون کارشناسی ارشد حقوق عمومی سال ۱۴۰۴

لطفاً  ضمن معرفی خودتان، مختصری از سوابق تحصیلی و شغلی تان بگویید.

حجت کریمی هستم؛ دانشجوی مقطع کارشناسی حقوق دانشگاه شیراز که به لطف پروردگار، در آزمون ارشد سال جاری، رتبه ۳ حقوق عمومی را کسب نموده ام؛ همچنین عضو بنیاد ملی نخبگان و دفتر استعدادهای درخشان نیز می باشم.

از کی مطالعه برای آزمون ارشد را شروع کردید و شیوه مطالعه شما به چه ترتیبی بود؟  فرصت مطالعه تمام‌وقت را داشتید یا احیاناً شاغل بودید؟

به سبب تمایلات فکری ای که نسبت به حقوق اساسی و حق حاکمیتی ملت داشتم از همان بدو ورود به عرصه حقوق، به مطالعه حقوق اساسی و آشنایی با حقوق عمومی مشغول بودم؛ همین امر، کار من برای مطالعه ارشد را هموارتر ساخت، لذا از مرداد ماه تا آبان ۱۴۰۳، صرفاً به مرور اندوخته های حقوق اساسی و حقوق اداری از کلاس های اساتید گرانقدرم دکتر سید مجتبی واعظی و دکتر هادی صالحی مشغول بودم که نقطه قوت من در این دو درس شدند!

مطالعه جامع و منظم دروس را امّا، از اواخر آبان ماه شروع کردم که تا ۱۰روز مانده به آزمون، ادامه پیدا کرد.

شیوه مطالعه در هر درس متفاوت بود:

در دروس حقوق اساسی و حقوق اداری، به جهت آموزش های پایه ای که داشتم، شیوه تطبیقی را در پیش گرفتم؛ بدین معنا که قوانین خاص را پس از فهم مبنای تقنین و سایر منابع را پس از درک مفهوم، با یادگیری های قبلی تطبیق میدادم چرا که مبانی و نکات اصلی منابع مذکور را در کلاس های اساتید بزرگوارم یاد گرفته بودم.

در درس حقوق بین الملل عمومی، سعی می‌کردم مطالعه واقعیت محور داشته باشم بطوریکه اکثر مطالب حقوق بین الملل عمومی را در وضعیت واقعی کشور و بین الملل، تصویر سازی کنم؛ مثل منشور سازمان ملل یا میثاق های بین المللی که در خارج از تئوری تصور می‌کردم.

این شیوه به یادگیری بهتر و درک سریع مسائل کمک زیادی می کند.

در درس متون حقوقی نیز شیوه مطالعه مبتنی بر حفظ واژگان حقوقی و ترجمه متون بود که البته آنچنان موفق نبودم.

متون فقه را نیز نخست با درک کلیت موضوع و سپس ترجمه پیش می بردم.

منابع مطالعاتی‌تان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟

منابع مطالعاتی من بدین شرح بود:

حقوق اساسی: کتاب بایسته های حقوق اساسی زنده یاد دکتر قاضی شریعت پناهی_کتاب حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران اثر زنده یاد دکتر هاشمی(جلد دوم)_کتابچه دوجلدی کمک حافظه حقوق اساسی دور اندیشان.

حقوق اداری: کتاب حقوق اداری زنده یاد دکتر طباطبایی موتمنی_کتاب حقوق اداری دکتر استوار سنگری و دکتر امامی_کتابچه کمک حافظه حقوق اداری دکتر نجارزاده هنجنی.

حقوق بین الملل عمومی: کتاب حقوق بین الملل عمومی دکتر ضیائی بیگدلی.

لازم به ذکر است برای قوانین خاص سه درس مذکور، صرفاً کتاب مجموعه قوانین و مقررات کاربردی آزمون ارشد حقوق عمومی از انتشارات عدلیه را مطالعه نمودم که بطور جامع و کامل، قوانین پراکنده این دروس را یکجا و بصورت درجه بندی شده جمع آوری و تفسیر نموده است.

متون حقوقی: کتاب ۱۱۰۰واژه متون حقوقی_تحلیل تست های آزمون های ارشد ۱۰سال اخیر

متون فقه: کتاب صفرتاصد متون فقه دکتر سینجلی به همراه کتاب تست آن.

پس از بررسی مصاحبه ی رتبه های برتر سال های اخیر در سایت اختبار و مشورت با برخی اساتید تصمیم گرفتم متناسب با سطح علمی و مدت مطالعه، این منابع را انتخاب کنم.

درباره برنامه مطالعاتی‌تان کمی توضیح بدهید.

مطابق با برنامه ریزی هفتگی (از آبان ماه) مطالعه داشتم، روزانه ۵ ساعت مطالعه مفید و ۱ ساعت مرور مطالب روز قبل را پی می گرفتم؛ پنجشنبه ها صرفاً به تست زنی می پرداختم و جمعه ها نیز بازه استراحت و جبرانی بود.

روزانه ۱ ساعت نیز به عنوان بازه جبرانی در برنامه می گنجاندم که اگر برنامه مطالعاتی روزانه، ناخواسته دچار تغییر شد، بتوانم با آن یک ساعت جبرانش کنم.

این برنامه تا ۱۰ روز مانده به آزمون ارشد ادامه پیدا کرد و نهایتاً ۱۰ روز آخر به مرور کلی دروس و تست زنی آزمون های ۱۰ سال اخیر پرداختم.

پرسش های آزمون چقدر با انتظار شما مطابقت داشت؟ نکته ای در شیوه طراحی پرسش ها یا منابع مورد استناد بود که شما را غافلگیر کرده باشد؟

ببیند در کشور ما هیچ چیز مطابق انتظار نیست مخصوصاً در سیستم آموزش و سنجش؛ لذا باید بگونه ای مطالعه نمود که بر قوانین و مفاهیم مرتبط تسلط کافی داشت.

البته، منابع انتخابی من بخش قابل توجهی از سوالات را پوشش داده بود بجز سوالات درس متون حقوقی که برخلاف سال گذشته، بسیار سختگیرانه طراحی شده بود.

برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب شما کدام دانشگاه بود؟ چرا؟

با راهنمایی اساتید بزرگوار حقوق عمومی و نیز مشورت با برخی دوستان، دانشگاه شهید بهشتی را برای ارتقای علمی ام انتخاب می نمایم؛ لازم به ذکر است از مهم ترین دلایل این انتخابم، حاکمیت نسبی قانون در این دانشگاه مخصوصاً دانشکده حقوق آن است.

چه توصیه ای برای داوطلبان این آزمون دارید؟

فعلاً در مقامی نیستم که بخواهم توصیه صادر کنم امّا به جهت آزمون و خطاهایی که داشته ام لازم می‌دانم عرض کنم:

برای هرروزتان برنامه داشته باشید و بدان متعهد گردید.

هروقت خسته شدید، چندروزی را به استراحت بگذرانید و دوباره شروع کنید.

پیشنهاد می کنم مطالعه را زودتر استارت نزنید چرا که در ماه پایانی دچار دلزدگی و افسردگی خواهید شد؛ با توجه به سطح علمی خودتان موقع شروع را انتخاب کنید.

توجه داشته باشید که خود را درگیر منابع متعدد نکنید؛ یک منبع مشخصی را انتخاب کنید و کاملا بر آن مسلط شوید چرا که مطالب حقوق عمومی بدلیل شمولیتی که دارند در اکثر منابع به مانند هم توضیح داده شده اند.

نهایت آنکه برای همگی تان،موفقیت و پیشرفت آرزومندم.

حرف آخر

در پایان به مانند آغاز سپاس و ستایش فراوان باد پروردگاری را که مورد احترام همگان است.

منت دار دو عزیزتر از جانم هستم که همواره پشتیبان من بوده اند و در همه حال به امید آنها ادامه میدهم:《پدر و مادر مهربانم》.

وظیفه می دانم از استاد خوش اخلاق و باسوادم، جناب آقای دکتر هادی صالحی بابت تمام راهنمایی ها و کمک‌های ارزشمندشان قدردانی کنم.

و سپاسگزار دوستانی هستم که در این مدت در کنارم بودند و مرا راهنمایی و یاری کردند.

به امید پیروزی و شادکامی همگی تان.

کارنامه حجت کریمی رتبه ۳ آزمون کارشناسی ارشد حقوق عمومی سال ۱۴۰۴

سایر مطالب:

  • گفت‌وگو با حجت کریمی رتبه ۳ آزمون کارشناسی ارشد حقوق عمومی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با یاسین میرزایی رتبه ۱۰ آزمون کارشناسی ارشد حقوق خصوصی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با نیما سادونی رتبه ۹ آزمون کارشناسی ارشد حقوق خصوصی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با محمدامین نیری رتبه ۲ سهمیه ایثارگری آزمون کارشناسی ارشد علوم قضایی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با سید طاها سجادی رتبه ۷ آزمون کارشناسی ارشد حقوق خصوصی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با امیرحسین کوهکن رتبه ۶ آزمون کارشناسی ارشد علوم قضایی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با محمدمهدی معانی رتبه ۱ سهمیه ایثارگری حقوق تجاری اقتصادی بین‌المللی آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با هخامنش کیان زاده رتبه ۶ آزمون کارشناسی ارشد حقوق عمومی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با جواد حسینی قلعه جوقی رتبه ۵ آزمون کارشناسی ارشد حقوق کیفری و جرم شناسی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با نیما تقی‌یار رتبه ۲ آزمون کارشناسی ارشد حقوق عمومی سال ۱۴۰۴