نخستوزیر رژیم صهیونیستی که بهعنوان یک جنایتکار جنگی تحت تعقیب است، با آگاهی از میل قدرمآبانه رئیسجمهور آمریکا برای دریافت نوبل صلح، با نامزد کردن وی برای این جایزه، در حال به سخره گرفتن صلح است.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در جریان ضیافت شام کاخ سفید به دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، نسخهای از نامه خود به کمیته جایزه نوبل را ارائه کرده و گفت که ترامپ را بهعنوان نامزد جایزه نوبل صلح معرفی کرده است.
ترامپ هنگام دریافت نامه، این اقدام نخستوزیر رژیم صهیونیستی را معنادار خوانده و از او قدردانی کرد.
این موضوع با واکنشهای گستردهای بهویژه در فضای مجازی مواجه شد؛ یکی از کاربران شبکههای اجتماعی نوشت «این قاتل نسلکش که بیش از ۱۷ هزار کودک را کشته است، ترامپ را نامزد جایزه صلح کرد؛ نتانیاهو همین الان نامزد دادگاه لاهه و حبس ابد شده است».
کاربر دیگری هم نوشت «شوخی میکنی؟ نتانیاهو در جایگاهی نیست که بخواهد کسی را برای چیزی بهویژه جایزه صلح نامزد کند».
یک کاربر هم نوشت «یک جنایتکار، جنایتکار دیگر را نامزد میکند».
«چراکه نه؟ جنایتکاران در غرب پاداش میگیرند»، «هیتلر موسولینی را نامزد کرده است»، «صلح و نتانیاهو هرگز نباید در یک جمله قرار بگیرند»، … از دیگر واکنشهای کاربران به موضوع یادشده در فضای مجازی هستند.
اقدام نتانیاهو در حالی صورت گرفت که نامزدی ترامپ برای دریافت جایزه نوبل صلح چندی پیش ازسوی اولکساندر مرکوژ، رئیس کمیته امور خارجه اوکراین لغو شد، اتفاقی که گلایه رئیسجمهور آمریکا را درپی داشت.
ترامپ در واکنش به لغو نامزدی خود برای دریافت جایزه صلح نوبل مدعی شده بود که طی ۲ هفته از بروز جنگ بین ۵ کشور جلوگیری کرده است؛ ادعایی که با هیچ مقیاس و معیاری حتی در نزدیکی اثبات هم قرار نمیگیرد.
از سوی دیگر ترامپ در ۶ ماه حضور خود در کاخ سفید دستکم به ۲ جنگ دامن زده است؛ وی نه تنها پس از حمایت از رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران بهصورت مستقیم در این تجاوز آشکار از طریق هدف قرار دادن مراکز هستهای ایران شرکت کرد، بلکه جنگ تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه یمن را تسهیل کرد.
ترامپ از مدتها پیش بهصورت صریح و آشکار به دنبال جایزه نوبل است و بارها ادعا کرده که شایسته دریافت این جایزه است؛ نامزدیهای وی برای دریافت این جایزه در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ هم سبب نشد تا دستش به این جایزه برسد.
رئیسجمهور آمریکا ادعا کرده است که کمیته نوبل عامدانه او را نادیده میگیرد؛ تلاش وی برای رسیدن به این جایزه به اقدامهایی مانند لابیگری تا تهدید نروژ منجر شده است.
جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا در این باره گفت: ترامپ همیشه خواهان دریافت جایزه صلح نوبل بوده است؛ از زمانی که باراک اوباما این جایزه را دریافت کرد، او فکر میکرد که این جایزه بدون شایستگی به او داده شده است؛ کاری که دونالد ترامپ در دوره اول ریاستجمهوری خود انجام داد این بود که دائما شکایت میکرد که به نظر او به ناحق این جایزه به اوباما داده شده بود.
رئیسجمهور آمریکا با ابراز آشکار نارضایتی از ناکام ماندن در دریافت جایزه نوبل، در سالهای اخیر با لابیگری به موازات معرفی خود بهعنوان چهره صلحطلب در میانه ارتکاب اقدامهای جنگافروزانه، تلاش کرده است حمایت اروپاییها را برای رسیدن به این رویا کسب کند.
کمیته جایزه نوبل پیش از این با انتخاب جنایتکاران برای دریافت جایزه صلح نشان داده است که تعهدی به وصیتنامه آلفرد نوبل برای اهدای جایزه به «فرد دارای بیشترین تلاش برای برادری میان ملتها» ندارد.
اهدای جایزه نوبل صلح به روسای جمهور بدنام پیشین آمریکا و البته هنری کیسنجر، دیپلمات آمریکایی و جنایتکار جنگی با رویکرد ترجیح «بمبها بر دیپلماسی»، سبب شده است چهلوهفتمین رئیس جمهور این کشور نیز با قلدرمآبی خواهان جایزه نوبل باشد.
در عین حال، برخی از چهرههای سیاسی نیز به توهم ترامپ برای دریافت نوبل صلح دامن میزنند؛ سودای نوبل صلح ترامپ در سال جاری به فاصله چند روز پس از تجاوز آمریکا به ایران با اقدام بادی کارتر، نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا شعلهور شد.
این موضوع در کنار سودای نوبل ترامپ سبب شده تا نتانیاهو بهعنوان یکی از بدنامترین جنایت کاران معاصر از این توهم استفاده کرده و با پر و بال دادن به آن، رئیسجمهور آمریکا را در مسیر تسهیل خواستههای نامشروع خود پیش ببرد.
پرسه نتانیاهو در توهم ترامپ دلیل دیگری هم دارد؛ رژیم صهیونیستی در جریان انتخاب نوبلیست صلح ۲۰۲۴ ایام کابوسواری را گذراند.
همزمانی تقریبی مراسم اعطای جایزه نوبل صلح ۲۰۲۴ با سالگرد یکسالگی جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، گمانهزنیها درباره اعطای این جایزه به نامزدهای دارای نقش در تلاش برای توقف جنایت رژیم صهیونیستی را تقویت کرده بود.
واکنش دیوانهوار و هیستریک مقامهای صهیونیست تا جایی پیش رفته بود که پیشبینی میشد کمیته نوبل در چارچوب رویه سیاسیکاری خود از اهدای جایزه نوبل ۲۰۲۵ مانند ۱۹ مورد دیگر از زمان آغاز فعالیتش خودداری کند.
ترامپ با اطمینان از رویکرد سیاستزده کمیته نوبل و فهرست بلند جنایتکاران برنده نوبل صلح مشغول گدایی جایزه صلح این نهاد است؛ از این روی جای تعجب نیست که یک جنایتکار تحت تعقیب یک جنایتکار دیگر را برای جایزه نوبل صلح نامزد کند.
نتانیاهو، جنایتکار جنگی که حکم بازداشتش ازسوی دیوان بین المللی کیفری ICC به دلیل ارتکاب جنایت جنگی در غزه صادر شده و درخواستها برای محاکمه بینالمللی او جهانی شده است، تلاش میکند با موج سواری روی توهم نوبل ترامپ مسیر خود را برای ارتکاب جنایتهای بیشتر و مصون از مجازات هموار کند.
با در نظر داشتن حرکت کمیته جایزه نوبل روی ریل سیاسیکاری و سیاستزدگی بعید نیست که ترامپ برنده جایزه نوبل صلح ۲۰۲۵ باشد.
انتهای پیام/
Tuesday, 8 July , 2025