هزاران نفر از مسلمانان کشمیری همزمان با فرارسیدن سالروز شهادت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران وفادارش با حضور در هیئت‌های عزاداری این مناسبت را گرامی داشتند.

به گزارش خبرگزاری مهر، هزاران نفر از مسلمانان کشمیری همزمان با فرارسیدن سالروز شهادت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران وفادارش با حضور در هیئت‌های عزاداری این مناسبت را گرامی داشتند.

سابقه تاریخی حضور تشیع در کشمیر به سده هشتم بازمی‌گردد. در این دوران برخی از صوفیان و علمای شیعه ایرانی و گروهی از سادات به این منطقه مهاجرت کردند. گسترش تشیع با تأسیس سلسله چک‌ها در کشمیر به اوج خود رسید. بعد از چک‌ها بااینکه شیعیان تا امروز از قدرت سیاسی به دور بوده‌اند، همچنان به حیات اجتماعی خود در کشمیر ادامه داده‌اند. امروزه شهرهای کارگل، سرینگر، بدگام و دره کشمیر در بخش کشمیر تحت نظارت هند و مناطق بلتستان و گلگت در کشمیر تحت نظارت پاکستان، ازجمله مراکز مهم تشیع در کشمیر به شمار می‌آیند.

عزاداری هزاران نفر از مسلمانان کشمیر همزمان با ایام عاشورای حسینی

حسینیه‌ها، مساجد و مقابر علما از مراکز فرهنگی شیعیان است که آئین‌های شیعی در آن برگزار می‌شود. ازجمله حسینیه‌های تاریخی کشمیر می‌توان به حسینیه زدی بل، حسینیه حسن آباد، حسینیه بدگام و حسینیه احمد پوره اشاره کرد.