مراسم عزاداری روز عاشورا امسال با استقبال گسترده مردم اعم از پیر و جوان، زن و مرد همراه است و نیروهای انتظامی و امدادی نیز با استقرار در میادین و مسیرهای اصلی شهر، وظیفه تسهیل تردد را دارند.
خبرگزاری مهر – گروه دین و اندیشه- فاطمه علی آبادی: امروز عاشورا است؛ روزی که در تقویم ما شیعیان مفهومی فراتر از یک مراسم یا سنت دارد. این روز یادآور حماسه ایثار و حقیقتطلبی است؛ لحظهای سرنوشتساز از تاریخ اسلام که امام حسین (ع) و یاران وفادارش در صحرای کربلا برای دفاع از عزت، آزادی و کرامت انسانی تا پای جان ایستادند و رقم زدند.
عاشورا نقطه تلاقی ایمان، وفاداری و آزادگی است؛ روزی که اراده و استقامت در برابر ظلم برای همیشه معنا گرفت و پیامِ جاودانه «هَیهات مِنّا الذلّة» بر گفتمان تاریخ حک شد. عاشورا یادآور دردی جانکاه و در عین حال آموزهای تعالیبخش برای انسان امروز است که هرگز نباید فداکاری و آرمانخواهی را از یاد برد.
امروز از ساعات ابتدایی روز عاشورای حسینی، خیابانها و میادین اصلی تهران رنگ و بوی عاشورایی به خود گرفته و گوشهگوشه شهر شاهد حضور پرشور عزاداران حسینی است.
از ساعات اولیه صبح، دستهها و هیئات مختلف مذهبی با برپایی مراسم سینهزنی، زنجیرزنی و روضهخوانی، فضای معنوی و حزنانگیزی را در سطح شهر ایجاد کردند. مساجد، تکایا و حسینیهها از چند روز قبل با نصب پرچمهای سیاه و پارچهنوشتههای حزنانگیز، پذیرای عزاداران بودند و در روز عاشورا نیز با رعایت کامل نظم، برنامههای سوگواری و سخنرانیهایی پیرامون فلسفه قیام عاشورا و جایگاه والای امام حسین (ع) و یارانش را برگزار کردند.
در برخی مناطق، دستههای عزاداری با همراهی مداحان و ذاکرین اهل بیت (ع)، اشعار و نوحههای سنتی حسینی را در حال اجرای مراسم عزاداری هستند.
بازار تهران نیز امروز صحنهای گوناگون از آئینهای عزاداری بود؛ حجرهداران و بازاریان از ساعات ابتدایی صبح با بستن مغازهها و آراستن سراها و تیمچهها به پرچمهای عزا، همدل و همنوا با سایر اقشار مردم، فضای بازار را به سرای سوگ امام حسین (ع) تبدیل کردند. دستههای عزاداری با حضور پرشور در مسیرهای اصلی بازار، با سینهزنی، نوحهخوانی و مرثیهسرایی، حال و هوایی بینظیر به این قطب اقتصادی شهر بخشیدند. صدای بلند مرثیهها و تکرار با شور نام سیدالشهدا (ع)، در گذرها، نمایش وحدت و ایمان اهل بازار را رقم میزد؛ گویی بازار برای ساعتی از جریان معمول خود فاصله گرفته تا دلهای اهل کسب و کار را در سوگ کربلا به هم گره بزند.
در مسجد ارک تهران، یکی از کهنترین و تأثیرگذارترین مراکز مذهبی پایتخت، امروز مراسم عزاداری عاشورا با شور و حال ویژهای برگزار شد. آوای روضه خوانی با نوای حاج منصور ارضی از ساعات ابتدایی صبح در فضای وسیع مسجد طنینانداز بود و شمار زیادی از عاشقان اهل بیت (ع)، اعم از پیر و جوان، گرد هم آمدند تا در فضایی پر از معنویت و حزن، یاد و راه امام حسین (ع) را گرامی بدارند.
خادمان مسجد با نظم و ارادتی مثالزدنی، پذیرای عزاداران بودند و صحن اصلی مسجد با پرچمها و سیاهپوشی گسترده، حال و هوایی کربلایی به خود گرفته بود.
مراسم عزاداری روز عاشورا امسال با استقبال گسترده مردم اعم از پیر و جوان، زن و مرد همراه است. نیروهای انتظامی و امدادی نیز با استقرار در میادین و مسیرهای اصلی شهر، وظیفه تسهیل تردد و تأمین امنیت مراسم را بر عهده دارند.
همچنین برنامههای فرهنگی و مذهبی متعددی همچون نمایش تعزیه، پخش نذورات و برگزاری جلسات سخنرانی در محلات مختلف تهران در حال برگزاری است. مسئولان ستادهای مردمی و هیئتهای مذهبی نیز با اشاره به اهمیت فرهنگ عاشورایی، بر لزوم ترویج ارزشهای ایثار و مقاومت در جامعه تأکید کردند.
خیابان شریعتی امروز جلوهای خاص از شور و شعور حسینی را به نمایش گذاشته است؛ جمعیت انبوهی از عزاداران، با پرچمها و بیرقهای سیاه، سراسر این خیابان قدیمی و پررفتوآمد تهران را پر کردهاند و با نوای دستهها و هیئتهای مذهبی، فضای شریعتی را یکپارچه در سوگ سالار شهیدان غرق ساختهاند. اشک و ماتم، در میان ازدحام جمعیت موج میزند و صدای نوحه و مرثیهسرایی از هر سو به گوش میرسد؛ گویی شریعتی امروز به صحنهای از کربلا بدل شده و هر رهگذر، خود را قطرهای از دریای عظیم عزاداری حسینی میبیند.مراسم عزاداری روز عاشورا در تهران با حضور گسترده مردم، شکوه و عظمت خاصی یافت و پایتخت ایران بار دیگر شاهد تجلی عشق و ارادت مردم به ساحت سیدالشهداء (ع) است.
یاد آور میشود با فرارسیدن لحظات نزدیک به ظهر عاشورا، هیأتها و حسینیههای تهران حال و هوایی متفاوت به خود گرفتهاند و آماده میزبانی از عزاداران برای برپایی نماز ظهر عاشورا هستند.
کم کم پیر و جوان با نظم و شکوه خاصی در کنار هم، با چشمانی اشکبار و دلهایی سوگوار، صف میبندند تا این فریضه بزرگ را به یاد آخرین نماز امام حسین (ع) در کربلا اقامه کنند.
خادمان هیأتها به آمادهسازی فضای حسینیه و نظمبخشی صفوف نمازگزاران میپردازند؛ همزمان، صدای ندای «حی علی الصلاه» بر فضای محلهها طنینانداز است و حسینیهها مهیای لحظهای معنوی و سراسر حضور و روحانیت میشوند تا بار دیگر شعائر حسینی در مهمترین صحنه خود، یعنی نماز ظهر عاشورا، جان بگیرد و پیام ایثار و بندگی برای نسل امروز یادآوری شود
Sunday, 6 July , 2025