اگر امثال عارف فکر می‌کنند جنگ ایران و مقاومت مردم در طول درگیری ۱۲ روزه موفقیت آمیز بوده است پس چرا اکنون خواستار توقف روش‌های قبلی اداره کشور هستند؟

سرویس سیاست مشرق«وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

“تولید شبهه” از تولید پهپادهای مهاجم خطرناک‌تر است

تکمیل کردن پازل اسرائیل در پساجنگ

تکمیل کردن پازل اسرائیل در پساجنگ/ آزادی برخی بازداشتی‌های ایام جنگ با وساطت!

حشمت‌ا… فلاحت پیشه، از نمایندگان ادوار مجلس به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا اظهار کرده است:

“ملت ایران آن مردمانی هستند که پای دفاع از کشور ایستادند. من در یک هفته منتهی به پایان ضرب‌الاجل ترامپ، مصاحبه کردم ولی کسی به من گوش نداد. دغدغه اصلی کشور سگ‌گردانی شده بود و همه درگیر مقابله با این مسئله بودند، در صورتی که اسرائیل داشت در داخل کشورمان پهپاد تولید می‌کرد. این خیانتی است که یک سری افراد تندرو به کشور می‌کنند. من از همان روز فریاد زدم، منتها کسی به ما گوش نداد تا اینکه ما دیدیم بهترین عزیزان ما این‌گونه قربانی شدند.”[۱]

*تشکیل برخی هسته های خرابکاری و وطن فروشی نه در ایران و نه در هیچ کشور دیگری یک فاجعه ملی محسوب نمی شود.

در واقع اگرچه سیستم های امنیتی کشورها می توانند معدل خود را در برخورد با این هسته ها افزایش دهند لکن امنیت هیچگاه و در هیچ حکومتی به صورت ۱۰۰ درصدی تأمین نمی شود. کما اینکه می بینیم نخست وزیر ژاپن و رئیس جمهور آمریکا ترور می شوند، تروریست ها حضّار یک کنسرت در روسیه را ذبح می کنند و غیره.

لذاست که ماجرای ریزپرنده هایی که در جریان درگیری اخیر ایران و اسرائیل به عامل دشمن تبدیل شدند اگرچه یک موضوع تلخ است که باید با زمینه ها و موارد آن برخورد کرد لکن ما با یک بحران ملی که نشان کم کاری سرویس های امنیتی باشد مواجه نیستیم و این صرفا یک اتفاق است.

اما بدتر از ماجرای ریزپرنده ها و حلقه های وطن فروش و خرابکار؛ تفکراتی است که رویکردهای اصولی انقلاب اسلامی و کشور را به سخره می گیرد و در پساجنگ، قانون را مذمت می کند.

چه اینکه مگر هدف اسرائیل و آمریکا نیز جز همین است که ایران اسلامی از اصول و قوانین خود در اخلاقیات و آرمانها و مذهب و جامعه و غیره دست بردارد؟

پاسخ مشخص است و از اینجا اثبات می شود که حرف امثال فلاحت پیشه در مذمت قوانین موضوعه کشور از جمله در بحث سگ گردانی چقدر خطرناک است و چرا می‌رود که پازل دشمنان را تکمیل کند.

بیان این نکته ضروریست که در درگیری ۱۲ روزه اخیر به رأی العین دیدیم شهدایی به ایران و مردم و اسلام خدمت کردند که همگی زاده خانواده های اصیل و صاحب اصول بودند نه متعلق به خانواده های ولنگار و غیره.

از این حیث نیز اثبات می شود که اتفاقا ایران در مقطع کنونی نیاز وافری به ادامه سیاست های درست خود در عرصه اخلاقیات و جامعه دارد.

طی روزهای اخیر و در پساجنگ شاهد شکل گیری جریانی شوم هستیم که اعضای آن به بهانه همدلی و اتحاد ملی در ایام جنگ ۱۲ روزه؛ مشغول مذمت سیاست ها و قوانین درست نظام اسلامی هستند و از این می گویند که حالا که مردم و نظام متحد بودند پس وقت عقب نشینی نظام اسلامی از قوانینی است که ما به آنها نقد داریم!

اینان همچنین قصد دارند رخدادهای ضد امنیتی داخلی در ایام درگیری ۱۲ روزه را نیز به عاملی برای شماتت نیروهای مظلوم امنیتی و سربازان گمنام تبدیل کنند که این مسئله آشکار خدمت به دشمن است.

به نظر می رسد رویکرد فوق الاشاره در کنار تبیین، به پیگیری امنیتی و برخورد سخت هم نیاز دارد زیرا عملا موجب تقویت جبهه دشمن می شود.

***

خطر قضاوت‌های حاشیه‌ساز عارف برای پزشکیان

تکمیل کردن پازل اسرائیل در پساجنگ/ آزادی برخی بازداشتی‌های ایام جنگ با وساطت!

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور طی اظهاراتی در یک نشست دولتی با تأکید بر اینکه شیوه کنونی اداره کشور در دوران پساجنگ قابل تداوم نیست، گفته است: در دهه‌های گذشته این احساس در مدیران کشور بود که علیرغم شعارهای خدمتگذاری به مردم اما به نیابت از آنان مصلحت و صلاح کشور را تشخیص داده می شد اما در جنگ ۱۲ روزه این مردم بودند که با اعتقاد راسخ به ایران و نظام وارد میدان شدند که پیروزی ۲۲ بهمن ۵۷ نیز به دلیل حضور یکپارچه مردم بود و در پشت سر رهبری قرار گرفتند و در تمام صحنه‌هایی که مردم حضور داشتند موفق شدیم.

به گزارش ایسنا، او با تأکید بر اینکه باید بازنگری جدی و علمی در بخش‌های اجتماعی که با بی‌مهری‌ها روبرو شدند، صورت پذیرد تصریح کرد: باید منویات مردم به عنوان صاحبان این انقلاب و کشور در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌ها در اولویت قرار گیرد.[۲]

*متأسفانه برخی رجال سیاسی و مقامات مسئول کشور ما به دلیل نداشتن مطالعه و انعزال از نخبگان عرصه حکمرانی کأنه با “روش مدیریت در روزهای پسا جنگ” آشنا نیستند و از همین رو حرف هایی بر زبان می رانند که مشخص نیست چه کسی از بیان آنها خوشحال می شود؟!

شیوه اداره کشور از نظر عارف چه ایرادی داشته که در پسا جنگ قابل تداوم نیست؟

از اظهارات بعدی معاون اول مشخص می شود که منظور او یک مفهوم برساخته به اسم بی مهری حکومت به بخش های اجتماعی است!

اما کدام بی مهری؟

آیا از نظر معاون اول رئیس جمهور، در مملکت ایران تا قبل از درگیری اخیر شاهد ظلم حکومت یا دولت به قشرهایی از مردم بوده ایم؟ و اکنون حکومت باید از آنهمه ظلم و بیداد توبه کند و به منویات مردم گوش فرا دهد؟

مگر تا قبل از این جز منویات مردم بر این کشور حکومت کرده است و مگر نه اینکه انقلاب اسلامی و برگزاری ده ها انتخابات قانونی و آمد و رفت روسای جمهوری با اختلاف زمین تا آسمان جملگی نظر و تصمیم مردم بود؟

از این گذشته اگر امثال عارف فکر می کنند جنگ ایران و مقاومت مردم در طول درگیری ۱۲ روزه موفقیت آمیز بوده است پس چرا اکنون خواستار توقف روش های قبلی اداره کشور هستند؟

اصلا اگر ظلم و بیداد و بی‌مهری حکومت یا دولت نسبت به مردم وجود داشته پس چگونه در ایام درگیری ۱۲ روزه شاهد این حجم عظیم حمایت مردم از نظام اسلامی و نیروهای مسلح بودیم؟!

ما قضاوت درباره تمام این سوالات را به مخاطبان محترم واگذار می کنیم.

گفتنیست عارف، پیش از این نیز در اظهاراتی عجیب گفته بود: “وفاق ملی به این معنا نیست که حاکمیت هر چه گفت مردم بگویند چشم”!

***

آزادی برخی بازداشتی‌های ایام جنگ با وساطت!

تکمیل کردن پازل اسرائیل در پساجنگ/ آزادی برخی بازداشتی‌های ایام جنگ با وساطت!

تسنیم گزارش داد: -در ایام درگیری ۱۲ روزه- اتاق اصناف ایران با استفاده از ظرفیت شبکه گسترده صنفی کشور توانست نقش مؤثری در آرام‌سازی بازار ایفا کند. “مهدی امیدوار”، سخنگوی اتاق اصناف ایران در گفت و گو با خبرنگار تسنیم، ضمن تشریح تجربه مدیریت بازار در ۱۲ روز جنگ، به تشریح نقاط مثبت و منفی روز های سپری شده در حوزه تنظیم و مدیریت بازار پرداخته است.

او در بخشی از این مصاحبه گفته است: یکی از اقدامات مؤثر دادستان‌ها، بازداشت صنوفی بود که اقدام به احتکار کرده بودند. هرچند در برخی موارد با وساطت این افراد آزاد شدند، اما باید در چنین شرایطی با اشد مجازات با محتکران برخورد شود.

امیدوار تأکید کرد: برای ایجاد آرامش در بازار، بزرگان صنفی باید در میدان باشند و به مردم اطلاع‌رسانی کنند. باید صادقانه به مردم گفته شود که اگر در حوزه‌ای مانند روغن کمبود وجود دارد، تأمین آن در حال انجام است. همچنین لازم است از مردم به خاطر خرید منطقی و عدم ایجاد خریدهای هیجانی قدردانی شود. مردم نباید منازل خود را به انبار کالا تبدیل کنند و باید بدانند که کالا در بازار موجود است.[۳]

*مشخص نیست چرا برخی محتکرین بازداشت شده به جای اینکه به اشدّ مجازات برسند اما با وساطت آزاد شده اند؟

این در حالی است که دو جرم احتکار و گرانفروشی بویژه در ایام جنگ؛ از مصادیق اتمّ همکاری با دشمن است و باید به سخت‌ترین وجهی مورد برخورد قرار گیرد.

مع الوصف و در وجه مثبت ماجرا اما شاهدیم که برخورد با پدیده احتکار در ایام درگیری ۱۲ روزه و ورود مستقیم قوه قضائیه به عنوان مدعی العموم به مسئله؛ توانست بازار کالا و خدمات صنفی را از تنش حفظ کند و اگرچه در جنگ بودیم اما بازار آرام بود.

بایستی از تجربه طی شده درس گرفت و من بعد از این نیز با ورود قوه قضائیه شاهد برخوردهای جدی تری با احتکار و بویژه با گرانفروشی باشیم.

مبارزه با جرم گرانفروشی یکی از عوامل قوام ملی و شکل گیری اتحاد و همدلی بین مردم و حکومت است.

به دلیل همین اهمیت نیز قانونگذار، قوه قضائیه را مکلف کرده است که حتی جدا از سایر ساز و کارهای نظارتی؛ بصورت علی الرأس و به عنوان مدعی العموم نیز به بازار وارد شود و اقدام به تنظیم‌گری و مقابله با گرانفروشی و احتکار نماید.

***

۱_https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1656422

۲_isna.ir/xdTGrL

۳_https://tn.ai/3345431