نیویورک‌تایمز از تعلیق بخشی از کمک‌های مالی اتحادیه اروپا به اوکراین به‌دلیل عدم اجرای اصلاحات اصلی مرتبط با مبارزه با فساد در این کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه نیویورک‌تایمز نوشته است که اتحادیه اروپا به دلیل ناکامی اوکراین در اجرای اصلاحات کلیدی مرتبط با مبارزه با فساد در این کشور، ۱.۷ میلیارد دلار از کمک مالی تخصیص‌یافته به کی‌یف را به حالت تعلیق درآورد.

به نوشته این روزنامه، در صورت تحقق شروط مورد تقاضا از جانب کی‌یف از جمله ایجاد دادگاه ویژه مبارزه با فساد، بودجه تعلیق‌شده دوباره تخصیص خواهد یافت.

این کمک مالی بخشی از بسته حمایتی ۵۰ میلیارد یورویی است که اتحادیه اروپا به منظور توسعه ثبات مالی در سطح کلان، احیا و اقدامات اصلاحاتی به اوکراین اختصاص داده است.

با این حال، دسترسی به بخش‌هایی از این بودجه به برآوردن برخی اصلاحات خاص که تحت عنوان «شاخص‌های پیشرفت» شناخته می‌شود، منوط شده است.

در بین شروط محقق‌نشده، انتصاب قضات دادگاه عالی مبارزه با فساد است؛ نهادی که در مبارزه اوکراین با فساد مقامات عالیرتبه این کشور، کلیدی محسوب می‌شود. اتحادیه اروپا همچنین درباره شفافیت روند و سرعت کلی اعمال اصلاحات در بخش قضایی اوکراین ابراز نگرانی کرده است.

در همین راستا، پارلمان اوکراین (رادا) سه‌شنبه هفته گذشته از قانون موسوم به «۱۲۴۱۴» حمایت کرد که الحاقیه‌های آن استقلال دو نهاد مبارزه با فساد در این کشور را سلب می‌کند. این تصمیم مورد حمایت ۲۶۳ عضو پارلمان اوکراین قرار گرفت.

در پی حمایت رادا از این قانون، مردم اوکراین در بزرگ‌ترین تظاهرات اعتراضی در زمان جنگ جاری، در چندین شهر از جمله کی‌یف، دنیپرو و لویو، مخالفت خود را با سلب استقلال اداره ملی مبارزه با فساد و دفتر ویژه مبارزه با فساد دادستانی اوکراین ابراز کردند.