رژیم صهیونیستی میزان مواد غذایی ورودی به غزه را به شدت محدود کرده است، جایی که جامعه در آستانه فروپاشی ناشی از گرسنگی است.
پس از ۴ ماه محاصره تقریبا کامل اعمال شده رژیم صهیونیستی، معدود بیمارستانهای باقیمانده غزه اکنون بخشهایی برای تعداد فزایندهای از کودکان دچار سوءتغذیه دارند که بدنهای کوچکشان تنها به اندازه عرض استخوانهایشان است.
پزشکان میگویند این افراد آنقدر گرسنه هستند که هنگام مراجعه دچار سرگیجه میشوند و روزنامهنگارانی که پروندههای آنها را ثبت میکنند، بهطور معمول آنقدر ضعیف هستند که حتی نمیتوانند به درمانگاهها بروند.
ماهها بود که سازمانهای امدادی نسبت به بحران پیش رو هشدار داده بودند، زیرا رژیم صهیونیستی قبل از تلاش برای جایگزینی تلاشهای امدادی سازمان ملل با نقاط توزیع در داخل مناطق نظامی، جریان کمکها به نوار غزه را متوقف کرده بود.
اظهارات پزشکان، امدادگران و اهالی غزه روشن میکند که بدترین سناریوی ممکن در نهایت در حال وقوع است؛ براساس گزارش سازمان ملل، تقریبا از هر ۳ نفر، یک نفر چندین روز است که بدون غذا به سر میبرد و بیمارستانها از افزایش مرگومیر ناشی از سوءتغذیه و گرسنگی خبر میدهند.
در ویدیویی که بهتازگی از داخل بیمارستان ناصر در جنوب غزه ضبط شد، خانوادهها نگران نوزادانی با شکمهای متورم و مشتهای کوچکی بودند که هنگام گریه گره میکردند.
براساس تازهترین آمارها، دستکم ۱۲۲ فلسطینی درپی گرسنگی و سوءتغذیه جان خود را از دست دادهاند.
کمیته بینالمللی نجات، یک سازمان امداد و توسعه جهانی، اعلام کرد که تیمهایش در روزهای اخیر افزایش تعداد کودکانی را که به دلیل سوءتغذیه به بیمارستانها منتقل شدهاند، گزارش کردهاند.
اسکات لیا، مدیر موقت این سازمان در سرزمینهای فلسطینی، گفت: بدنهای کوچک آنها در حال از کار افتادن است. آنها نمیتوانند نفس بکشند؛ سیستم ایمنی بدن آنها در حال فروپاشی است.
تس اینگرام، سخنگوی آژانس کودکان سازمان ملل (یونیسف) گفت که افزایش نرخ سوءتغذیه کودکان قابل پیشگیری است، اما سیستم مراقبتهای بهداشتی توانایی مورد نیاز را برای درمان آن ندارد، زیرا تحت تاثیر حملهها قرار گرفته است.
او گفت: این اعداد به سرعت در حال افزایش هستند، زیرا کودکان از غذا، آب و مراقبتهای بهداشتی کافی محروم میشوند. به همین سادگی.
واشنگتنپست در مقالهای نوشت که رژیم صهیونیستی محدودیتهای شدیدی بر میزان غذا و سایر کمکهای ورودی به این منطقه محاصره شده اعمال کرده است. در برخی مواقع، از جمله در جریان آتشبس ۶ هفتهای نخست سال ۲۰۲۵، به کامیونهای بیشتری اجازه ورود داده شد.
- بیشتر بخوانید:
- کشتار گرسنگان؛ شبح مرگ و سوءتغذیه در غزه
- روزنامهنگاری نسلکشی؛ سفیدشویی جنایت در غزه در رسانههای غربی
اما رژیم صهیونیستی در دوم مارس (۱۲ اسفند) محاصره خود را دوباره برقرار کرد.
یک مقام نظامی صهیونیست در جلسهای با خبرنگاران اذعان کرد که در داخل غزه امنیت غذایی وجود ندارد، اما سازمان ملل را بهدلیل عدم توزیع کمکها مقصر دانست.
او در ادعایی گفت: هیچ محدودیتی وجود ندارد؛ گذرگاهها باز هستند و فقط کامیونها را بیاورید و کمکها را وارد کنید.
سازمان ملل میگوید مقامهای صهیونیست تنها تصمیمگیرندگان درمورد این هستند که چه کسی و چه مقدار کمک وارد غزه شود و همچنین نوع کالاهای مجاز به ورود هستند.
توانایی غزه برای تهیه غذای خود تقریبا به طور کامل از بین رفته است، زیرا حملههای رژیم صهیونیستی زمینهای کشاورزی و کارخانهها را از بین برده است. با گرمای تابستان، غیرنظامیان گرسنه و تشنه دیگر ذخایری برای اتکا ندارند.
فلسطینیهای ساکن این منطقه محاصره شده به کمکهای بشردوستانهای متکی هستند که بیشتر مردم تحت سیستم بهاصطلاح توزیع کمکها جدید رژیم صهیونیستی به راحتی به آنها دسترسی ندارند. به گفته مقامهای بهداشتی محلی، بیش از هزار نفر در حالی که از طریق مناطق تحت کنترل ارتش رژیم صهیونیستی به سمت نقاط توزیع تحت مدیریت پیمانکاران امنیتی آمریکاییمیرفتند با شلیک گلوله به شهادت رسیدهاند.
تصاویر نشان میدهد که وقتی قربانیان حملههای رژیم صهیونیستی به بیمارستانها میرسند، بدنهایشان اغلب به وضوح لاغر و نحیف است.
آیات السرادی ۲۵ ساله، گفت که امسال در دوران بارداری خود چنان دچار سوءتغذیه شده بود که دوقلوهایش را ۲ ماه زودتر به دنیا آورد. هر کدام از آنها حدود یک پوند (کمتر از نیم کیلو) وزن داشتند.
اما حتی کارکنان بیمارستان هم غذایشان تمام شده بود. آرد، شیر، تخممرغ و گوشتی که در طول آتشبس قبلی موجود بود، دیگر یافت نمیشد.
امدادگران میگویند که والدین در سراسر غزه بهطور مرتب از وعدههای غذایی و گاهی اوقات غذای یک روز خود برای تغذیه فرزندانشان صرف نظر میکنند.
در نامهای سرگشاده که بهتازگی منتشر شد، ۱۱۵ سازمان اعلام کردند که محاصره و عملیات نظامی مداوم رژیم صهیونیستی بیش از ۲ میلیون نفر از مردم غزه، از جمله امدادگران، را به سمت قحطی سوق میدهد.
انتهای پیام/
Sunday, 27 July , 2025