دولت برزیل از تصمیم خود برای پیوستن به شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در پرونده نسلکشی غزه در دیوان دادگستری بینالمللی خبر میدهد.
برزیل اعلام کرد که در مرحله نهایی پیوستن رسمی به شکایت نسلکشی آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) است..
دولت برزیل در بیانیهای خشم عمیق خود را از تکرار خشونت علیه جمعیت غیرنظامی در فلسطین، نه محدود به نوار غزه، بلکه تا کرانه باختری ابراز کرد.
این بیانیه نقض جدی حقوق بشر را با ذکر حملات به زیرساختهای غیرنظامی، از جمله اماکن مذهبی مانند کلیسای کاتولیک در غزه و تأسیسات سازمان ملل مانند سازمان بهداشت جهانی شرح داد.
همچنین خشونت و خرابکاری بیملاحظه از طرف شهرکنشینان افراطی در کرانه باختری، مانند آتش زدن ویرانههای کلیسای باستانی سنتجورج و گورستان بیزانس را محکوم کرد.
علاوه بر این، برزیل قتلعام غیرنظامیان را که بیشتر آنها زنان و کودکان هستند و در هنگام تحویل کمکهای بشردوستانه در غزه که به امری عادی تبدیل شدهاند و استفاده بیشرمانه از گرسنگی بهعنوان سلاح جنگی، برجسته کرد.
در این بیانیه تأکید شده است که تصمیم برزیل بر اساس تعهد این کشور به رعایت تعهدات تحت قوانین بینالمللی و قوانین بینالمللی بشردوستانه است که هر دو را به دلیل اقدامهای رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان نقض شده میداند.
- بیشتر بخوانید:
- زمان علیه عدالت؛ چالش تاخیر در روند رسیدگی دادگاه لاهه به پرونده رژیم صهیونیستی
- نبرد حقوقی آفریقای جنوبی علیه اشغالگری صهیونیستی در دیوان بینالمللی دادگستری
در همین حال وزارت خارجه برزیل با انتشار بیانیهای تاکید کرد: ما در مراحل پایانی ارائه درخواست برای پیوستن به پرونده نسلکشی غزه در دیوان بینالمللی دادگستری هستیم.
این بیانیه میگوید: جامعه بینالمللی نمیتواند در مواجهه با جنایات جاری در غزه بیتفاوت بماند.
این شکایت در دیوان بینالمللی دادگستری، نهاد قضایی اصلی سازمان ملل مستقر در لاهه، ابتدا از طرف آفریقای جنوبی در سال ۲۰۲۳ ثبت شد و رژیم صهیونیستی را به نسلکشی متهم میکند.
چندین کشور رسما درخواست مداخله در این پرونده را دادهاند یا قصد خود را برای انجام این کار اعلام کردهاند.
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیسجمهور برزیل، از جمله منتقدان جهانی در مورد وضعیت غزه بوده و پیوسته اقدامهای رژیم صهیونیستی را نسلکشی و انتقام توصیف کرده است.
در پرونده آفریقای جنوبی علیه رژیم اشغالگر صهیونیستی، دادخواست در ۲۹ دسامبر ۲۰۲۳ (۸ دی ۱۴۰۲) ثبت شد؛ آفریقای جنوبی دادخواست اصلی خود را در ۲۸ اکتبر ۲۰۲۴ (۷ آبان ۱۴۰۳) ارائه کرد.
مهلت اولیه برای پاسخ رژیم اشغالگر صهیونیستی ۲۸ جولای ۲۰۲۵ (۶ مرداد ۱۴۰۴) تعیین شده بود، اما در آوریل ۲۰۲۵ (فروردین ۱۴۰۴) تا ۱۲ ژانویه ۲۰۲۶ (۲۲ دی ۱۴۰۴) تمدید شد.
با توجه به این زمانبندی، انتظار میرود که صدور رای نهایی دیوان بینالمللی دادگستری تا سال ۲۰۲۶ یا حتی بعد از آن به طول انجامد.
انتهای پیام/
Friday, 25 July , 2025