رژیم صهیونیستی طی تجاوز به ایران که با هدف قرار دادن گسترده غیرنظامیان همراه بود، دستکم ۲۱ نفر از کارکنان بخش بهداشت ایران را به شهادت رساند.
رژیم صهیونیستی طی جنگ تحمیلی و متجاوزانه ۱۲ روزه علیه ایران قوانین بینالمللی را یکی پس از دیگری نقض کرد.
در این میان بیش از هزار ایرانی به شهادت رسیدند که شماری از این افراد امدادگران و کارکنان بخش پزشکی بودند.
براساس آمارها، ۲۱ نفر از کارکنان بخش پزشکی درپی حملههای رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند. براساس گزارشها، ۵ نفر از این افراد در زمان شهادت درحال امدادرسانی بودند.
رژیم صهیونیستی همچنین طی جنایتهایی جداگانه یک فروند بالگرد هلال احمر و یک آمبولانس را هدف قرار داد.
صهیونیستها طی حملههای خود اجازه امدادرسانی را به کارکنان پزشکی نداده و بهطور عمدی یا حملههای مستقیم مانع از کار آنها میشدند.
ایران این مستندات را ثبت و به مجامع و نهادهای بینالمللی ازجمله صلیب سرخ، سازمان ملل، شورای امنیت و دادستان دیوان بینالمللی کیفری ارسال کرده و اعلام جرم کرده است.
این درحالی است که هدف قرار دادن عمدی کارکنان بخش پزشکی در درگیریهای مسلحانه براساس قوانین بینالمللی بشردوستانه، بهویژه کنوانسیونهای ژنو و اساسنامه رم دیوان کیفری بینالمللی، یک جنایت جنگی است.
قانون بینالمللی بشردوستانه (IHL) حفاظت از کارکنان، تاسیسات و وسایل نقلیه پزشکی را در زمان جنگ الزامی میکند. نقض این حمایتها، مانند حمله به کارکنان یا تاسیسات پزشکی، جنایت جنگی محسوب میشود.
کنوانسیونهای ژنو ۱۹۴۹ و پروتکلهای الحاقی آنها، ستون فقرات حقوق بینالملل بشردوستانه را تشکیل میدهند و از کارکنان بهداشتی، بیمارستانها و بیماران درطول درگیریهای مسلحانه محافظت میکنند. این قوانین پس از جنگ جهانی دوم وضع شدند تا اطمینان حاصل شود که حتی در زمان جنگ، مردم میتوانند بدون ترس از حمله به مراقبتهای پزشکی دسترسی داشته باشند. هرگونه هدف قرار دادن عمدی خدمات پزشکی، نقض قوانین بینالمللی و در برخی موارد، جنایت جنگی است.
- بیشتر بخوانید:
- آسیب زیستمحیطی تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران و موضع قوانین بینالمللی
- قوانین بینالمللی درباره تهدیدهای آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
امروزه، همه در جهان متعهد به رعایت این قوانین شدهاند. شورای امنیت سازمان ملل نیز در سال ۲۰۱۶ قطعنامهای را تصویب کرد که حملهها به مراکز درمانی و امدادگران را محکوم میکند و خواستار اقدامهای شدیدتر برای تضمین رعایت این قوانین است.
با این حال، رژیم صهیونیستی طی تجاوز خود به ایران هم مراکز درمانی و و هم امدادگران را هدف قرار داد
این اقدامهای جنایتکارانه رژیم صهیونیستی نگرانیهایی را درمورد اینکه آیا مشکل، اجرای ضعیف قوانین است یا اینکه خود قوانین نیاز به بهروزرسانی برای جنگ مدرن دارند، ایجاد میکند.
برخی از کارشناسان حقوقی و پزشکی معتقدند که قوانین به اندازه کافی قوی نیستند؛ برخی دیگر معتقدند که قوانین کافی هستند، اما به درستی اجرا نمیشوند.
درخواستهای فزایندهای توسط سازمانهای بشردوستانه و حقوق بشری برای پاسخگویی قویتر، از جمله دخالت دادگاه کیفری بینالمللی و دادگاههای ملی، وجود دارد. برخی دیگر رویکردی گستردهتر و نظاممندتری را پیشنهاد میکنند که حملهها به مراکز درمانی و امدادگران را بهعنوان یک مسئله بهداشت عمومی، نه فقط یک مسئله حقوقی، در نظر میگیرد.
انتهای پیام/
Wednesday, 16 July , 2025