در بازار امروز؛ ۴۵درصد نمادهای بورسی منفی بودند و ۵۵ درصد دیگر سبزپوش ماندند، به عبارتی؛ ۳۸۴ نماد قرمزپوش بودند و ۴۶۶ نماد دیگر مثبت معامله شدند

به گزارش اقتصاد آنلاین؛ بازارسرمایه در روز سه شنبه، ۲۴ تیرماه با رشد ۲۷ هزار واحدی همراه بود و در نهایت شاخص های بورس و فرابورس سراسر سبزپوش ماندند.

در این بین؛ نقدینگی همانند روزهای گذشته از تالار شیشه ای خارج شد و به سمت صندوق های با درآمد ثابت و کالایی کوچ کرد.

در بازار امروز؛ ۴۵درصد نمادهای بورسی منفی بودند و ۵۵ درصد دیگر سبزپوش ماندند. به عبارتی؛ ۳۸۴ نماد قرمزپوش بودند و ۴۶۶ نماد دیگر مثبت معامله شدند.

بازارسرمایه در چنگال ریسک های سیاسی

حمید علما – فعال بازار سهام در گفت و گو با اکوایران گفت: بازار امروز بازاری متعادل مثبت منعکس کننده معاملات روان سهام در نمادهای بزرگ و شاخص ساز بازار است و به نظر می رسد تا اتفاق خاصی رخ ندهد، قادر به حفظ قیمت های موجود و یا حتی رشد مقطعی نیز است.

وی در ادامه افزود: بسیاری از سهم های بزرگ و شاخص ساز پس از جنگ ۱۲ روزه در روز ابتدایی بازار با میزان ضرری بسیار کم تر آز آنچه انتظار می رفت، متعادل شدند.

این تحلیلگر بازارسرمایه تصریح کرد: به نظر می رسد چنانچه اتفاق ناخوشایند و بزرگی در آینده نیفتد، بازار قادر به حفظ کف قبلی حدودی ۲٫۶۴۰٫۰۰۰ واحدی خواهد بود و حتی توان رشدهای مقطعی و کوچک را خواهد داشت، اما همان گونه که می دانید حرکات بازار ناشی از التهابات سیاسی همیشه سریع و بزرگ بوده است.

به رشد بورس امیدوار باشیم؟

به گفته وی؛ در صورت وقوع اتفاق ناخوشایند سیاسی ممکن است بازار بخش عمده حرکت از شاخص دو میلیونی به شاخص ۳٫۲۵۰ را پس بگیرد؛ همچنین گزارشات شرکت ها در بهار ۱۴۰۴ چندان جالب پیش بینی نمی شود و این بدان معناست که در صورت رشدهای مقطعی، باز می توانیم به پایین برگردیم؛ در مجموع بدون اتفاق سیاسی منفی سطوح نزدیک به ۲٫۶۴۰٫۰۰۰ واحدی شاخص را می توان به عنوان نقطه منطقی بازار در نظر گرفت؛ مگر این که به واسطه تنش سیاسی به زیر این سطح سقوط کنیم و در آن صورت اعداد شاخص نزدیک به ۲٫۱۰۰٫۰۰۰ واحد نیز در دسترس خواهد بود.

علما خاطرنشان کرد: در حال حاضر ارزش بورس و فرابورس حدود ۹٫۸۰۰ همت است و پیش بینی می شود در مجامع شرکت ها حدود ۸۰۰ تا ۱٫۰۰۰ میلیارد تومان سود تقسیم شود و سود شرکت های سودآور بازار حدود ۲٫۲۰۰ همت برآورد می شود.

وی اظهار داشت: با کسر سود تقسیمی از ارزش بازار و تقسیم آن بر سود شرکت های سودده، به عدد پی بر ای فوروارد ۴ می رسیم که از آبان ۱۳۹۴ بی سابقه بوده است.

بازار سهام از نگاه تحلیل فاندامنتال

این کارشناس بازارسرمایه عنوان کرد: جمع بندی کلام این است که بازار سرمایه از لحاظ فاندامنتالی در نقطه ای قرار دارد که اگر ثبات شرایط سیاسی را تجربه کنیم، قادر به حفظ خود در این اعداد شاخص و حتی بالا رفتن خواهد بود و تنها دلیل پایین رفتن آن از مقدار فعلی می تواند تنها در صورت آسیب به شرکت های بورسی در خلال جنگ جدید و یا تنش های بزرگ سیاسی اتفاق بیفتد.

علما در پایان بیان کرد: در صورت مخابره اخبار مثبت از وضع سیاسی و تغییرات ساختاری، می توان به رشد بازارسرمایه امیدوار بود، اما باید این موضوع را نیز در نظر گرفت که همیشه تنش های سیاسی باعث تغییرات بزرگ در ارزش بازار سهام شده است و بیشترین تغییرات منفی در شاخص در بیشتر مواقع بر اثر تنش های سیاسی بوده است؛ بنابراین در این شرایط پر ریسک، سرمایه گذاران بدون ابزارهای پوشش ریسک نظیر اختیارات وارد معامله نشوند و صندوق هایی را رصد کنند که اولا بحران نقدشوندگی نداشته اند و ثانیا ریسک منفی بازار را با معاملات اختیار کنترل کرده اند.