رژیم صهیونیستی درحالی مدعی شده که ایران تهدیدی هستهای است که خود دارای تسلیحات هستهای بوده و همچنان از پیوستن به معاهدههای بینالمللی برای شفافسازی در این زمینه خودداری میکند.
پس از آنکه رژیم صهیونیستی جنگ تجاوزکارانه خود را علیه ایران آغاز کرد و مدعی شد که برنامه هستهای ایران را از بین خواهد برد، وضعیت هستهای خود این رژیم مورد بررسیهای تازهای قرار گرفته و پرسشهایی را در این مورد ایجاد کرده است.
این رژیم در ۱۳ ژوئن (۲۳ خرداد) تجاوز علیه ایران را آغاز کرد و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این رژیم مانند سالهای گذشته مدعی شد که ایران به توسعه سلاح هستهای نزدیک شده است.
این درحالی است که برآوردهای اطلاعاتی آمریکا، اصلیترین حامی و متحد رژیم صهیونیستی، نشان میداد که این ادعا نادرست بوده و ایران قصدی برای تولید تسلیحات هستهای نداشته است.
اما چیزی که کمتر مورد بحث قرار گرفته، تسلیحات هستهای رژیم صهیونیستی است؛ بهطور گسترده اعتقاد بر این است که این رژیم دارای سلاح هستهای است، هرچند که نه داشتن زرادخانه هستهای را تایید و نه تکذیب میکند.
جفری لوئیس، متخصص هستهای در موسسه میدلبری با اشاره به موضع ابهامآمیز رژیم صهیونیستی درمورد برنامه هستهای خود گفت: آنچه ما قبلا آن را ابهام مینامیدیم، ابهام بود. اما من فکر میکنم اصطلاح بهتر این روزها، انکار غیرقابل قبول است.
زرادخانه هستهای رژیم صهیونیستی
رژیم صهیونیستی در ظاهر عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی، نهاد ناظر هستهای سازمان ملل است. اما برخلاف ایران، رژیم صهیونیستی معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) را امضا نکرده است.
معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای معاهدهای است که در سال ۱۹۷۰ برای جلوگیری از گسترش سلاحهای هستهای به اجرا درآمد.
رژیم صهیونیستی برای امضای این معاهده باید هرگونه سلاح هستهای موجود خود را واگذار کند.
فدراسیون دانشمندان آمریکایی و موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم، یک سازمان بینالمللی مستقل که به تحقیق درمورد کنترل تسلیحات و خلع سلاح اختصاص دارد، تخمین میزنند که رژیم صهیونیستی دستکم ۹۰ کلاهک هستهای دارد.
با توجه به موضع رسمی رژیم صهیونیستی مبنی بر ابهام درمورد برنامه هستهای خود، این سازمانها به دشواریهایی در تعیین میزان وضعیت برنامه هستهای این رژیم اشاره میکنند.
جان اراث، مدیر ارشد سیاستگذاری در مرکز کنترل تسلیحات و عدم اشاعه، گفت: آنها (اسرائیلیها) بهطور عمدی درمورد قابلیتهای هستهای خود پنهانکاری میکنند و این بخشی از سیاستی است که دنبال میکنند.
- بیشتر بخوانید:
- استفاده از مزدوران خارجی؛ نمونه دیگر نقض قوانین از سوی رژیم صهیونیستی
- تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران و نقض حقوق بینالملل درمورد کودکان
فردی به نام مردخای وانونو با افشای جزئیات و عکسهایی از رآکتور دیمونا به روزنامه انگلیسی ساندیتایمز، موجی از شوک را در سراسر جهان ایجاد کرد. او تکنسین سابق هستهای رژیم صهیونیستی بود که در اواخر دهه ۱۹۶۰ و اوایل دهه ۱۹۷۰ در رآکتور اتمی دیمونا در صحرای نقب کار میکرد.
افشاگریهای او کابینه رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار داده و سیاست دیرینه ابهام استراتژیک آن را تضعیف کرد.
وانونو پس از افشای اطلاعات در سال ۱۹۸۶ به جرم خیانت زندانی شد.
ناقضی که کشور پایبند به قوانین را هدف قرار میدهد
مشخص شده که یکی از دلایلی که رژیم صهیونیستی عضو معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای نمیشود، این است که نمیخواهد تسلیحات اتمی خود را واگذار کند.
این رژیم که دارای تسلیحات هستهای بوده و همواره ایران را بهعنوان اینکه یک تهدید است معرفی میکند، خود تهدید اصلی بوده و حاضر نیست به معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای بپیوندند و این خود یک استاندارد دوگانه را آشکار میکند.
کارشناسان میگویند که امتناع رژیم صهیونیستی از پیوستن به این معاهده و برنامه تسلیحات هستهای آن را بهعنوان نقض اهداف این معاهده در زمینه عدم اشاعه و خلع سلاح تلقی میشود.
آنها همچنین معتقدند که یک استاندارد دوگانه وجود دارد، به این صورت که به برخی کشورها فشار وارد میشود تا به NPT پایبند باشند، درحالی که رژیم صهیونیستی با نظارت خاصی روبهرو نمیشود.
انتهای پیام/
Saturday, 12 July , 2025