اقدام آمریکا در تحریم گزارشگر ویژه سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطین نشاندهنده همدستی واشنگتن با جنایتهای رژیم صهیونیستی و حمله مستقیم به حقوق بینالملل است.
تصمیم وزارت خارجه آمریکا برای تحریم فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی فلسطین، عمیقا نگرانکننده است.
این تصمیم، نشاندهندهی موضع رسمی آمریکا در برابر هرگونه تلاش مستقل برای افشای نسلکشی و نقضهای سیستماتیک مرتکب شده از طرف رژیم صهیونیستی در نوار غزه است.
این تصمیم نشاندهنده یک تغییر خطرناک از اصول اساسی حقوق بینالملل و حقوق بشر است و مستقیما سازمان ملل و سازوکارهای آن را هدف قرار میدهد و استقلال گزارشگران ویژه را تضعیف میکند.
مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا با اشاره به تلاشهای این گزارشگر ویژه برای «اقدام سریع علیه مقامها، شرکتها و مدیران اجرایی آمریکایی و اسرائیلی»، تحریمهایی را علیه او اعلام کرد.
گزارشها و اظهارات آلبانیز کاملاً در چارچوب وظایف و اختیارات رسمی او قرار میگیرد و او را از هرگونه اقدام تلافیجویانه یا تنبیهی، از جمله تحریمهای اقتصادی یا سیاسی، بهطور قانونی محافظت میکند.
به گزارش ناظر حقوق بشر اروپا-مدیترانه (یورو-مد مانیتور)، فرانچسکا آلبانیز از معدود کسانی بود که شجاعت اخلاقی و حرفهای خود را برای توصیف وقایع غزه به آنچه که واقعاً هستند، نشان داد؛ نسلکشی که در معرض دید کامل جهان در حال وقوع است.
او آشکارا در مورد همدستی قدرتهای بزرگ، به سرکردگی آمریکا در مسلح کردن و لاپوشانی این جنایت صحبت کرد و از کشورهایی که در مورد حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، هنگام عبور از خاک یا حریم هوایی آنها اقدام نکردند، انتقاد کرد.
کار آلبانیز مشروع و کاملاً با مأموریت رسمی او از طرف شورای حقوق بشر که به او وظیفه نظارت بر نقض حقوق در سرزمینهای اشغالی فلسطین را میدهد، همسو اس؛ تلاشهای مستندسازی و درخواستهای او برای پاسخگویی در قلب این مأموریت قرار دارد، درخواست پاسخگویی، آنطور که روبیو ادعا کرد، «جنگ» نیست، بلکه عملی برای رعایت قوانین بینالمللی است.
علاوه بر این، توصیه به تحریم یا تحریم تسلیحاتی با اقدامهای مسالمتآمیز مجاز تحت قوانین بینالمللی برای رسیدگی به جنایات بینالمللی سازگار است؛ کاملاً غیرمنطقی است که حمایت از حقوق بینالملل را جرم بدانیم.
تحریمهای آمریکا، کنوانسیون ۱۹۴۶ در مورد امتیازات و مصونیتهای سازمان ملل را نقض میکند که به مقامهای سازمان ملل، از جمله گزارشگران ویژه، مصونیت از اقدامهای قانونی یا اداری برای اقدامها یا اظهاراتی که در ظرفیت رسمی خود بیان میکنند، اعطا میکند.
گزارشها و اظهارات آلبانیز کاملاً در چارچوب وظایف و اختیارات رسمی او قرار میگیرد و او را از نظر قانونی در برابر هرگونه اقدام تلافیجویانه یا تنبیهی، از جمله تحریمهای اقتصادی یا سیاسی اعمال شده در پاسخ به کار رسمیاش، محافظت میکند.
آمریکا به عنوان عضوی از این کنوانسیون، از نظر قانونی موظف است به مصونیت عملکردی گزارشگران ویژه احترام بگذارد و از هرگونه اقدامی علیه آنها در پاسخ به کار رسمیشان خودداری کند.
دولت آمریکا به جای بررسی سیاستهای مضر خود در مورد جنایات رژیم صهیونیستی، تصمیم گرفت کسانی را که همدستی آن را افشا میکردند، مجازات کند؛ تحریم آلبانیز تلاشی مذبوحانه برای سرکوب حقیقت و هشداری به هر کسی است که جرات دفاع از قربانیان جنایات رژیم صهیونیستی را دارد.
- بیشتر بخوانید:
- بقایی: فرانچسکا آلبانیز بهدلیل ایستادگی در برابر آپارتاید در معرض قلدری قرار میگیرد
- بحرینی: گزارش آلبانیز نقش شرکتهای غربی را در جنایتهای رژیم صهیونیستی برجسته میکند
فراتر از استانداردهای دوگانه آشکار آمریکا و استفاده مداوم از تحریمها به عنوان یک ابزار سیاسی، این اقدام نشاندهنده مخالفت صریح و رسمی با مبانی حقوق بینالملل، از جمله اصل پاسخگویی و سازوکارهای حفاظت و اعمال آن است؛ این اقدام به منزله حمله مستقیم به حقوق بینالملل و تلاشی سیستماتیک برای تضعیف چارچوب آن است و نیت آشکاری را برای مطیع کردن نظم حقوقی به قدرت و هژمونی به جای عدالت آشکار میکند.
تصمیم آمریکا بیانگر آشکار تعمیق همدستی رسمی در نسلکشی است، نه تنها از طریق حمایت نظامی و سیاسی، بلکه با هدف قرار دادن هر کسی که به دنبال افشا یا توقف آن است، حتی از طریق گفتار یا ابزارهای قانونی، همانطور که پیش از این با تحریم قضات دادگاه کیفری بینالمللی که حکم بازداشت جنایتکاران جنگی رژیم صهیونیستی را صادر کردند، دیده شد.
انتهای پیام/
Friday, 11 July , 2025