طرح اخیر رژیم صهیونیستی برای ایجاد اردوگاهی در رفح و انتقال ساکنان غزه به آن با عنوان ادعایی شهر بشردوستانه، در واقع مقدمه و اسم رمزی برای پاکسازی قومی در غزه بهشمار میرود.
یسرائیل کاتز، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، از طرحی جنجالی برای انتقال ۶۰۰ هزار فلسطینی در غزه به یک «منطقه بشردوستانه» تعیینشده در ویرانههای شهر جنوبی رفح خبر داده است.
براساس این طرح، دسترسی به اردوگاه از طریق بازرسیهای امنیتی دقیق انجام خواهد شد، اطراف اردوگاه از طرف ارتش رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد، فلسطینیها اجازه خروج نخواهند داشت و در نهایت، این اردوگاه تمامی ۲.۱ میلیون نفر جمعیت غزه را در خود جای خواهد داد.
ساخت این اردوگاه در طول آتشبس ۶۰ روزه پیشنهادی که رژیم صهیونیستی و حماس در حال مذاکره هستند، آغاز خواهد شد.
طرح غیرقانونی و غیرانسانی رژیم صهیونیستی
این طرح غیرقانونی و غیرانسانی است و خطر بدتر شدن بحران انسانی در غزه را به همراه دارد.
جابهجایی اجباری و مهار هر جمعیت غیرنظامی در یک سرزمین اشغالی، نقض قوانین بینالمللی بشردوستانه است.
انجام این کار در این مقیاس، طبق اساسنامه رم، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت محسوب میشود.
شورای امنیت سازمان ملل، مجمع عمومی سازمان ملل و کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل همگی موارد انتقال اجباری در درگیریهای مسلحانه را محکوم کردهاند.
همچنین کمیته بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر بر ممنوعیت اساسی جابهجایی اجباری جمعیت غیرنظامی و لزوم رعایت این ممنوعیت از طرف همه طرفها تأکید کردهاند.
کاتز، این اردوگاه را بهعنوان یک «شهر بشردوستانه» عنوان میکند؛ ارتش رژیم صهیونیستی مدعی است فلسطینیها فقط برای حفاظت از خود مهار میشوند.
دلایل نظامی ضروری هرگز توجیهی برای حذف جمعیت غیرنظامی بهمنظور آزار و اذیت آنها نیست؛ اصول راهنمای آوارگی داخلی، وظیفه بازیگران بینالمللی را برای جلوگیری از ایجاد شرایطی که ممکن است منجر به آوارگی مردم شود، تثبیت میکند.
کاتز ادعا کرده است که سازمانهای بینالمللی مسئول مدیریت کمکها و خدمات در داخل این منطقه خواهند بود.
اما رژیم صهیونیستی سابقه سرپیچی از حتی دستورهای دیوان بینالمللی دادگستری برای اجازه دادن به رسیدن کمکهای بشردوستانه به فلسطینیان را در غزه دارد.
اگر از سازمانهای بشردوستانه بینالمللی خواسته شود که به اردوگاه خدماترسانی کنند، با یک معضل روبهرو خواهند شد.
آنها باید تصمیم بگیرند که آیا در مدیریت کمکها در شرایطی که بیطرفی و استانداردهای اخلاقی آنها را به خطر میاندازد، حقوق اولیه بشر را انکار میکند و بر نقض قوانین بینالمللی بنا شده است، همکاری کنند یا خیر.
- بیشتر بخوانید:
- آمار بالای کودکان جانباخته در جنگ غزه؛ پزشکان بدون مرز هشدار دادند
- حمایت از نسلکشی؛ دلیل نامزد شدن ترامپ برای جایزه نوبل صلح
گروههای امدادی در معرض خطر همدستی در روندی قرار میگیرند که پیش از اخراج احتمالی فلسطینیان از غزه، یک اردوگاه انتقال برای آنها ایجاد میکند.
این شهر بشردوستانه ادعایی اساسا به یک زندان روباز تبدیل میشود، فلسطینیان تحت کنترل شدید نظامی رژیم صهیونیستی به کمکهای بینالمللی متکی خواهند بود.
مقدمهچینی رژیم صهیونیستی برای اخراج دستهجمعی ساکنان غزه
آیا اردوگاه رفح میتواند مقدمهای برای اخراج دستهجمعی از غزه باشد و قوانین بینالمللی در این مورد چه میگوید؟
از کاتز نقل شده است که رژیم صهیونیستی قصد دارد «طرح مهاجرت» را اجرا کند؛ به این معنی که در نهایت ساکنان غزه مجبور به ترک آنجا و رفتن به کشورهای دیگر خواهند شد.
تغییر ترکیب جمعیتی یک سرزمین -پاکسازی قومی- که از طریق آوارگی جمعیت غیرنظامی یک سرزمین حاصل میشود، طبق قوانین بینالمللی اکیداً ممنوع است.
ایده آوارگی فلسطینیها مدتهاست که بخشی از تفکر استراتژیک رژیم صهیونیستی بوده است، اما این اعلامیه نشاندهنده تشدید خطرناک و قصد تغییر دائمی چشمانداز جمعیتی غزه از طریق آوارگی و مهار است.
به گفته وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، ساکنان غزه گزینه مهاجرت «داوطلبانه» را خواهند داشت.
این جمعیت چندین بار آواره شده است و ۹۰ درصد از خانههای غزه آسیب دیده یا ویران شدهاند، سیستمهای مراقبتهای بهداشتی، آب، فاضلاب و بهداشت از هم پاشیدهاند.
این شرایط بحرانی، ماهیت داوطلبانه رضایت هر فرد برای انتقال به اردوگاه رفح یا در نهایت، خروج از غزه را نفی میکند.
آنچه وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مطرح کرده، برنامههای روشنی برای پاکسازی قومی غزه است.
انتهای پیام/
Thursday, 10 July , 2025