اینجانب یاسین میرزایی، دانش‌آموخته رشته حقوق از دانشگاه اراک هستم. به لطف و عنایت الهی، در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۴ موفق به کسب رتبه ۱۰ در گرایش حقوق خصوصی شدم. در حال حاضر، شاغل نیستم و تمرکز اصلی‌ام بر ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و طی مسیر علمی در این حوزه است.

فهرست

گفت‌وگو با یاسین میرزایی رتبه ۱۰ آزمون کارشناسی ارشد حقوق خصوصی سال ۱۴۰۴

لطفاً ضمن معرفی خودتان، مختصری از سوابق تحصیلی و شغلی‌تان بگویید.

اینجانب یاسین میرزایی، دانش‌آموخته رشته حقوق از دانشگاه اراک هستم. به لطف و عنایت الهی، در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۴ موفق به کسب رتبه ۱۰ در گرایش حقوق خصوصی شدم. در حال حاضر، شاغل نیستم و تمرکز اصلی‌ام بر ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و طی مسیر علمی در این حوزه است.

از کی مطالعه برای آزمون ارشد را شروع کردید و شیوه مطالعه شما به چه ترتیبی بود؟ فرصت مطالعه تمام‌وقت را داشتید یا احیاناً شاغل بودید؟

در ابتدای مسیر، تصمیمی برای شرکت در آزمون کارشناسی ارشد نداشتم و قصد داشتم هرچه سریع‌تر برای اعزام به خدمت سربازی اقدام کنم تا امکان شرکت در آزمون‌های استخدامی برایم فراهم شود. با این حال، با توجه به امتیازی که به دانشجویان استعدادهای درخشان برای ورود بدون آزمون به مقطع کارشناسی ارشد تعلق می‌گیرد، امتیازی که صرفاً در سال اول پس از فراغت از تحصیل قابل استفاده است با تشویق خانواده و اساتید، به ادامه مسیر تحصیل ترغیب شدم.

از این رو، ثبت‌نام در پذیرش بدون آزمون دانشگاه‌ها، بهانه‌ای شد برای آغاز مطالعه و شرکت در آزمون کارشناسی ارشد.

مطالعه‌ام را از اوایل شهریورماه ۱۴۰۳ آغاز کردم. با توجه به اینکه در آن زمان دانشجوی ترم آخر مقطع کارشناسی بودم، فرصت مطالعه‌ی تمام‌وقت در اختیار نداشتم؛ با این حال، با یک برنامه‌ریزی منسجم، تلاش کردم ساعات مفید شبانه‌روز را به مطالعه اختصاص دهم. تمرکز اصلی‌ام بر کیفیت مطالعه بود، نه صرفاً افزایش زمان آن.

منابع مطالعاتی‌تان چه بود و چطور این منابع را انتخاب کردید؟

در انتخاب منابع تلاش کردم از منابع استاندارد شناخته شده و مورد توصیه رتبه های برتر استفاده کنم برای حقوق مدنی کتاب شرح جامع قانون مدنى تألیف دکتر شیرین بیات و دکتر فرهاد بیات را مطالعه کردم.

در حقوق تجارت از مجموعه دو جلدی استاد رشیدی نسب بهره بردم.

برای آیین دادرسی مدنی منابع دکتر شمس همراه با صوت‌ها و تدریس‌های دکتر بهنام اسدی و همچنین مطالعه متن قوانین خاص را در برنامه داشتم.

در متون فقه از کتاب صفر تا صد متون فقه دکتر سینجلی استفاده کردم و برای متون حقوقی با توجه به پایه نسبتاً ضعیفی که در این درس داشتم ابتدا دوره ی دکتر طاهر حبیب زاده را آغاز کردم که دوره کامل و جامعی است اما به دلیل کمبود زمان به طور کامل به پایان نرساندم؛ بنابراین در کنار آن از کتاب خانم هما رشید نیز به عنوان منبع مکمل استفاده کردم. برای تمرین و تسلط بیشتر بر مباحث تست زنی را در کنار مطالعه ی منابع تشریحی جدی گرفتم.

در حقوق مدنی از کتاب تست دکتر شهبازی برای تمرین و تسلط و از کتاب تست دکتر قربانی جهت مرور پاسخ نامه ها و تحلیل تست ها استفاده کردم.

در حقوق تجارت کتاب تست دکتر قربانی را مورد استفاده قرار دادم. در آیین دادرسی مدنی از کتاب تست دکتر عمروانی بهره گرفتم. و در متون فقه کتاب تست دکتر سینجلی را به عنوان منبع تست زنی انتخاب کردم.

تهیه کتاب حقوقی مناسب آزمون کارشناسی ارسد سراسر کشور از کتاب حقوقی دادبازار

کتاب حقوقی دادبازار منبع آزمون وکالت

درباره برنامه مطالعاتی‌تان کمی توضیح بدهید.

به طور کلی، مطالعه‌ بنده با یک شیب ملایم آغاز شد. در شهریورماه، با روزی سه تا چهار ساعت مطالعه شروع کردم؛ این میزان در میانه مسیر به روزی هفت تا هشت ساعت رسید و در ماه پایانی، مطالعه‌ام به روزانه حدود دوازده ساعت افزایش یافت.

بر خلاف توصیه‌های متداول مبنی بر مطالعه‌ی هم‌زمان دروس با حجم کمتر اما به‌صورت مستمر، بنده شیوه متفاوتی را در پیش گرفتم. در ابتدا حدود ۳۰ روز  را به‌طور کامل به درس آیین دادرسی مدنی اختصاص دادم. از اوایل مهرماه، با توجه به اینکه در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه به دلیل حجم دروس ترم آخر امکان مطالعه نداشتم، ۵۱ روز مطالعاتی را به مطالعه‌ی دروس حقوق مدنی و متون فقه اختصاص دادم. پس از آن، حدود ۳۰ روز نیز صرف مطالعه‌ی درس حقوق تجارت کردم.

روش مطالعه‌ام به صورت زنجیروار بود؛ بدین معنا که پس از اتمام مطالعه‌ی یک درس، مرور آن را هم‌زمان با شروع درس بعدی و با سرعت بیشتر آغاز می‌کردم. این شیوه باعث حفظ پیوستگی ذهنی با دروس قبلی شد.

در مورد درس متون حقوقی، مطالعه‌ام به‌صورت پیوسته و روزانه، حدود یک تا دو ساعت در طول کل دوره‌ی آمادگی ادامه داشت. به طور کلی، شیوه‌ی مطالعه‌ام مبحث‌محور بود، نه زمان‌محور؛ بدین معنا که به‌جای تعیین ساعات ثابت برای هر درس، برای هر روز بودجه‌بندی محتوایی مشخصی در نظر می‌گرفتم که باید به آن می‌پرداختم. پس از اتمام هر مبحث نیز، تست‌های مرتبط با همان بخش را بلافاصله کار می‌کردم. این روش نقش بسیار مؤثری در افزایش کیفیت مطالعه و تثبیت بهتر مطالب در ذهنم داشت.

در پایان، حدود بیست روز پایانی را به «پاسخ‌نامه‌خوانی» اختصاص دادم که این مرحله نقش بسیار مؤثری در تثبیت مطالب و ارتقای مهارت تست‌زنی‌ام داشت.

پرسش‌های آزمون چقدر با انتظار شما مطابقت داشت؟ نکته‌ای در شیوه طراحی پرسش‌ها یا منابع مورد استناد بود که شما را غافلگیر کرده باشد؟

در مجموع، سؤالات آزمون با سطح انتظاری که از آزمون کارشناسی ارشد داشتم چندان همخوانی نداشت. در برخی مباحث به‌ویژه در دروس حقوق مدنی و تجارت سؤالاتی مطرح شده بود که دو گزینه‌ قابل دفاع داشتند. همچنین در درس آیین دادرسی مدنی، دو تا سه سؤال با اختلاف‌نظر جدی همراه بود که به دلیل بدیع و نو بودن موضوع، حتی در رویه‌ی قضایی و نظریات حقوقی موجود نیز پاسخ قطعی و روشنی برای آن‌ها نمی‌توان یافت.

در درس متون فقه نیز برخلاف رویه‌ی سنوات گذشته، سهم سؤالات از ابواب متداول کمتر از حد انتظار بود.

در مورد متون حقوقی، با آن‌که به دلیل محدودیت زمانی در جلسه آزمون، تنها فرصت پاسخ‌گویی به چند سؤال برایم فراهم شد، اما بر اساس بررسی‌های بعدی و نظر اساتید و داوطلبان، سطح سؤالات این درس نیز با استانداردهای لازم فاصله قابل توجهی داشت.

برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب شما کدام دانشگاه بود؟ چرا؟

با توجه به مشورت‌هایی که با اساتید، دوستان و خانواده‌ام داشتم و همچنین پس از جمع‌بندی نهایی شرایط و اهداف علمی‌ام، اولویت انتخاب دانشگاه برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را با توکل بر خدا به ترتیب زیر تعیین کردم:
در درجه اول دانشگاه شهید بهشتی، سپس دانشگاه تهران و در مرتبه سوم دانشگاه علامه طباطبایی.

چه توصیه‌ای برای داوطلبان این آزمون دارید؟

در درجه اول، توکل بر خدا را هیچ‌گاه فراموش نکنند.

توصیه من به داوطلبان این است که پیش از ورود به فضای مطالعه‌ آزمونی، ابتدا منابع مرجع را به‌صورت دقیق و کامل مطالعه کنند تا با پایه‌ای علمی و قوی وارد مرحله‌ آمادگی برای آزمون شوند. مطالعه‌ مفهومی، تمرین منظم تست، و ایجاد پیوستگی در مطالعه، کلیدهای اصلی موفقیت هستند.

داشتن یک برنامه‌ریزی دقیق، استفاده از منابع معتبر و حفظ انگیزه در طول مسیر، از مهم‌ترین عوامل پیشرفت در این مسیر پرچالش است. همچنین توصیه می‌کنم داوطلبان از مشورت با افراد باتجربه و تحلیل آزمون‌های سال‌های گذشته غافل نشوند.

در نهایت، گرچه تکنیک‌هایی مثل پاسخ‌نامه‌ خوانی و خلاصه‌نویسی زمان‌بر هستند، اما به‌شدت مفید و مؤثر واقع می‌شوند و در تثبیت مطالب و تسلط بر مباحث نقش قابل‌توجهی ایفا می‌کنند.

کارنامه یاسین میرزایی رتبه ۱۰ آزمون کارشناسی ارشد حقوق خصوصی سال ۱۴۰۴

سایر مطالب:

  • گفت‌وگو با یاسین میرزایی رتبه ۱۰ آزمون کارشناسی ارشد حقوق خصوصی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با نیما سادونی رتبه ۹ آزمون کارشناسی ارشد حقوق خصوصی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با محمدامین نیری رتبه ۲ سهمیه ایثارگری آزمون کارشناسی ارشد علوم قضایی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با سید طاها سجادی رتبه ۷ آزمون کارشناسی ارشد حقوق خصوصی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با امیرحسین کوهکن رتبه ۶ آزمون کارشناسی ارشد علوم قضایی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با محمدمهدی معانی رتبه ۱ سهمیه ایثارگری حقوق تجاری اقتصادی بین‌المللی آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با هخامنش کیان زاده رتبه ۶ آزمون کارشناسی ارشد حقوق عمومی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با جواد حسینی قلعه جوقی رتبه ۵ آزمون کارشناسی ارشد حقوق کیفری و جرم شناسی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با نیما تقی‌یار رتبه ۲ آزمون کارشناسی ارشد حقوق عمومی سال ۱۴۰۴
  • گفت‌وگو با مرتضی کریمی نیا رتبه ۷ آزمون کارشناسی ارشد علوم قضایی سال ۱۴۰۴