قوانین بینالمللی مشخص میکنند که ترور نقض حقوق بینالملل بشردوستانه یا همان قوانین جنگ بوده و ممنوع است.
رژیم صهیونیستی در طول تاریخ خود همواره از کارزارهای جنایتکارانه ترور برای پیشبرد اهداف شوم خود استفاده کرده است.
درحالی که ترور براساس قوانین بینالمللی ممنوع است، اما رژیم صهیونیستی که سابقهای طولانی و مداوم در نقض قوانین دارد، همواره ترور را در دستورکار خود داشته است.
ترور در تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به ایران نیز از راهکارهای اصلی این رژیم برای پیشبرد جنایتهای خود بود.
رژیم صهیونیستی طی این تجاوز شماری از مقامها و همچنین دانشمندان ایرانی را ترور کرد؛ کارشناسان بر این باورند که این ترورها قوانین بینالمللی را نقض کرده است.
البته ترور ایرانیها توسط رژیم صهیونیستی به تجاوز اخیر این رژیم محدود نمیشود؛ این رژیم طی دهههای گذشته شماری از سران و دانشمندان ایرانی را ترور کرده است.
ترور در قوانین بینالمللی
ترور، در چارچوب حقوق بینالملل، بهطور عموم بهعنوان کشتن غیرقانونی یک فرد، بهطور معمول به دلایل سیاسی یا استراتژیک، از طریق یک حمله ناگهانی یا مخفیانه درنظر گرفته میشود.
این عمل نقض حقوق بینالملل بشردوستانه (قوانین جنگ) و حقوق بینالملل بشر محسوب میشود.
جنبههای کلیدی تحت حقوق بینالملل
ممنوعیت ترور
حقوق بینالملل، از جمله کنوانسیونهای ژنو و پروتکلهای الحاقی آنها، ترور را بهویژه درطول درگیریهای مسلحانه ممنوع میکند. این ممنوعیت شامل نظامیان و غیرنظامیان میشود.
خیانت
پروتکل الحاقی اول کنوانسیونهای ژنو بهطور خاص اعمال خیانت را ممنوع میکند؛ خیانت شامل اعمالی است که اعتماد طرف مقابل را جلب میکند، مانند تظاهر به تسلیم یا وضعیت غیرنظامی.
- بیشتر بخوانید:
- تجاوز آمریکا به ایران و نقض رای دیوان لاهه
- ترور دانشمندان هستهای ایران؛ اقدامی ناقض قوانین بینالمللی
قتلهای هدفمند
در حالی که قتلهای هدفمند اصطلاح جدیدتری هستند، بهطور معمول با ترور برابر دانسته میشوند و نگرانیهای حقوقی مشابهی را ایجاد میکنند.
مسئولیت
دولتها و طرفین مسئول تضمین مطابقت اقدامهای خود با قوانین بینالمللی هستند. بهطور معمول درخواستهایی برای شفافیت و پاسخگویی بیشتر در مورد برنامههای قتل هدفمند وجود دارد.
تروریسم
تروریسم مفهومی متمایز از ترور است، اگرچه قتلهای هدفمند گاهی اوقات با تلاشهای ضد تروریسم مرتبط نشان داده میشوند. قوانین بینالمللی تروریسم را محکوم میکنند، اما چارچوب قانونی برای رسیدگی به آن پیچیده است.
در مجموع، کارشناسان معتقدند که ترور بهطور کلی براساس قوانین بینالمللی ممنوع است.
انتهای پیام/
Tuesday, 8 July , 2025