رشت- دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به اصل اول از اصول سبک زندگی اهل بیتی یعنی کرامت انسان گفت: اهل بیت(ع) راه صعود انسان به قلههای کمال هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله رضا رمضانی صبح جمعه در مراسم عزاداری روز هشتم ماه محرم که در شبستان حرم حضرت فاطمه اُخری (س) خواهر امام رشت برگزار شد، با تاکید بر ضرورت تأمل در سبک زندگی اهل بیت (ع) بهعنوان نسخهای کامل برای هدایت بشر، اظهار کرد: بسیار مهم است که انسان نه تنها پاک زندگی کند، بلکه پاک از دنیا برود. کسی که زندگیاش مبتنی بر شرک، نفاق یا بیاعتقادی است، نمیتواند مرگ پاکی داشته باشد.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه نگاه به دین نباید سطحی و محدود باشد، افزود: دین دستورالعمل جامع زندگی است؛ هم برای خلوت انسان برنامه دارد و هم برای جلوت او. دین فقط برای نماز و روزه نیست، بلکه برای شیوه زیستن، شبزندهداری، نوع گفتوگو با خدا و حتی روابط اجتماعی نسخه ارائه کرده است.
وی با تاکید بر نقش الگوگیری در سلوک دینی، گفت: خدای متعال برای اینکه ما راه درست را بشناسیم، در رأس الگوهای خود، پیامبر اکرم (ص) را قرار داده است. چنانکه قرآن فرمود: «لَکُم فی رَسُولِ اللّهِ أُسوَةٌ حَسَنَة». این نگاه، نگاهی جامع به دین و دینداری است.
آیتالله رمضانی ادامه داد: ادعای دوستی با خدا، بدون داشتن خلوت با او، بیاساس است. دین از انسان انتظار دارد که شب را صرفاً به خواب نگذارند بلکه با محبوب خود خلوت کند؛ زیرا اگر کسی صادقانه مدعی دوستی با خدا باشد، باید دلیل بیاورد.
قرآن؛ کتابی زنده و همیشگی برای همه دورانها است
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با استناد به سخن امام رضا (ع) درباره طراوت ماندگار قرآن گفت: قرآن کتابی نیست که خواندن یکبارهاش کفایت کند؛ هر بار که انسان آن را بخواند، فهم و معنای جدیدی دریافت میکند. وی اضافه کرد: این کتاب تنها برای یک عصر خاص نازل نشده، بلکه برای همه زمانها و همه انسانهاست. به همین دلیل، کسی که با قرآن مأنوس باشد، از آن خسته نمیشود.
آیتالله رمضانی تصریح کرد: اهل بیت (ع) مفسران واقعی قرآناند. امام رضا (ع) هر سه روز یک ختم قرآن داشتند. آنان معلم ملکوتاند و نه تنها خود درسخواندهی استادان بشری نیستند، بلکه خود، استاد و معلم ملائکهاند.
اهل بیت؛ قرآن ناطق و معجزه عینی هستند
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به نسبت عمیق میان اهل بیت (ع) و قرآن کریم گفت: اهل بیت، حقیقت عینی قرآناند. قرآن نازل معجزه علمی است، اهل بیت قرآن ناطقاند، معجزه تربیتی و عینی پیامبر اکرم (ص). امام علی (ع) در دوران جاهلیت، پرورشیافته پیامبر است و خودش به تعبیر برخی علمای اهل سنت، معجزه پیامبر به شمار میرود.
وی با نقل تعبیر زیبای حضرت زهرا (س) که فرموده بود «کان خلقه القرآن»، افزود: پیامبر اکرم (ص) تجسم عینی قرآن بود. اگر کسی بخواهد آموزههای اخلاقی قرآن را در قالب رفتار انسانی ببیند، باید به زندگی پیامبر نگاه کند.
شش مؤلفه بنیادین در الگوپذیری از اهل بیت (ع)
آیتالله رمضانی با اشاره به شش ویژگی اساسی اهل بیت (ع) به عنوان الگوهای سبک زندگی اسلامی، گفت: ۱. منصب الهی آنان، ۲. عصمت و طهارت در همه مراتب، ۳. علم الهی و لدنی، ۴. وجوب اطاعت از آنان برای تقرب به خدا، ۵. تطابق کامل سیرهشان با قرآن و ۶. انطباق سیرهشان با فطرت و عقل انسانی، ویژگیهای اساسی اهل بیت (ع) به عنوان الگوهای سبک زندگی اسلامی است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) تأکید کرد: شناخت، محبت و اطاعت از اهل بیت (ع)، سه مقدمه مهم برای رسیدن به مقام شفاعت و هدایت آنان است. در دعای معروف آمده است: “اللهم عرفنی نفسک …”، که نشان میدهد بدون شناخت صحیح اهل بیت (ع)، انسان به حجت الهی نمیرسد.
سبک زندگی اهل بیت (ع) بر پایه کرامت انسانی است
وی با اشاره به اصل اول از اصول سبک زندگی اهل بیتی یعنی کرامت انسان، اظهار کرد: این کرامت، کرامت کنشی است، نه واکنشی. غرب پس از قرنها ظلم به زنان، سیاهان و اقلیتها، بهصورت واکنشی دم از کرامت میزند. اما در مکتب اهل بیت (ع)، کرامت انسانی از ابتدا یک اصل بنیادین و انگیزهای برای کنشهای بزرگ اجتماعی و فردی بوده است.
آیتالله رمضانی در نقد نگاه غرب به زن، گفت: زنان در جوامع غربی امروز مورد سو استفادهاند. به شکل ابزاری در تبلیغات و ویترین فروشگاهها حضور دارند. این نگاه هیچ نسبتی با کرامت ندارد.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به سیره پیامبر اسلام (ص) و امام علی (ع) افزود: پیامبر حتی به غیرمسلمانان احترام میگذاشت و در تشییع جنازه آنها شرکت میکرد. امیرالمومنین (ع) نیز در نامههای خود تأکید داشت که مردم یا برادر دینیاند یا شبیه ما در خلقت. این نگاه بنیادین اسلام به کرامت بشر است.
آیتالله رمضانی، سخنان امام خمینی (ره) درباره سه گونه قرآن را بازخوانی کرد و افزود: قرآن نازل (متنی)، قرآن ناطق (اهل بیت) و قرآن صاعد (دعاهای اهل بیت) سه مصداق برای کلام الهیاند. اگر کسی با صحیفه سجادیه و مناجات اهل بیت مأنوس شود، از دعاهای دیگر بینیاز میشود.
Friday, 4 July , 2025