رئیس مرکز امور بین‌الملل و کنوانسیون‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: برخی از نهادهای بین‌المللی که وظیفه حفاظت از صلح و امنیت دارند، به آرمان‌های منشور ملل متحد و همه سازوکارها خیانت کردند و به عنوان عمله و پادوی تجاوز عمل کردند.

– اخبار اجتماعی –

دکتر آرمان خورسند در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در رابطه با پیگیری‌های حقوقی خسارات ناشی از تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران در ابعاد محیط‌زیستی در نهادهای بین‌المللی و لزوم پاسخگو کردن این رژیم و تقبل جبران خسارات وارده گفت: ما در این فقره(جنگ ۱۲ روزه) با دو رژیم بی‌قانون و مطلقاً وحشی و فریبکار در جنگ بودیم که نشان دادند به هیچ‌یک از قواعد جهان متمدن پایبند نیستند و علی‌رغم اینکه سالیان سال تلاش کردند یک دوگانه “جهان متمدن و جهان غیرمتمدن” به نفع خودشون بسازند و خودشان را مدافعین جهان متمدن نشان دهند، رفتارشان در جنگ وحشیانه ۱۲ روزه علیه ایران نشان داد اتفاقاً اینها بزرگترین دشمنان تمدن بشری هستند و اعمال‌شان تمام دستاوردهای بشر در طول تاریخ را به خطر می‌اندازد.

آمریکا و اسرائیل از تمام ابزارهای فریبکاری برای یک جنایت جنگی در ایران استفاده کردند

وی ادامه داد: پس از جنگ جهانی دوم و بعد از جنایات آمریکا در هیروشیما و ناکازاکی،  یک درک عمومی بین مردم جهان به وجود آمد که ما نیاز به سازوکارهای حفاظتی داریم که سلاح‌های هسته‌ای گسترش پیدا نکند و همچنین باید از تأسیسات انرژی هسته‌ای محافظت شود و همه انسان‌ها و همه دولت‌های مسئول و قانونمند در این زمینه وظیفه دارند اما متأسفانه در جریان جنگ ۱۲روزه و قبل از آن شاهد بودیم که ایالات متحده و رژیم صهیونیستی از هر ابزاری برای فریبکاری، عملیات و مهیا کردن زمینه عملیات نظامی در حمله به تأسیسات فعال هسته‌ای که مطلقاً یک جنایت جنگی تلقی می‌شود، استفاده کردند و در نهایتا به تاسیسات هسته‌ای ما حمله کردند.

رئیس مرکز امور بین‌الملل و کنوانسیون‌های سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: فارغ از اینکه آسیب‌ها و خسارات وارده در جریان این حملات چه بوده و چه نبوده، بی‌تردید نفس عمل، یک جنایت جنگی است و همینطور مطابق پروتکل‌های الحاقی ژنو به‌خصوص تأکیدی که مواد ۳۵ و ۵۵ پروتکل الحاقی ژنو دارند، هر نوع عمل نظامی که منجر به خسارات پایدار محیط زیستی شود، جنایت جنگی است.

اثرات میلیون‌ها تن آلاینده ناشی از حملات اسرائیل دامنگیر کشورهای دیگر هم می‌شود

خورسند گفت: ما در این جنگ با رژیم و کشوری مواجه بودیم که نشان دادند به هیچ یک از قوانین جهان متمدن پایبند نیستند. عملیات نظامی که رژیم صهیونیستی در تجاوزات غیرقانونی خودش انجام داد ازجمله حمله بی‌مهابا به برخی از تأسیسات پتروشیمی، تاسیسات نگهداری نفت و سوخت درحالی انجام شد که جهان مدت‌هاست در قالب اجلاس کاپ و… به دنبال جلوگیری از تشدید اثر تغییر اقلیم و مقابله با تولید دی‌اکسید کربن و ورود سایر گازهای سمی به جو است اما عملیات این رژیم میلیون‌ها تن آلاینده‌ را وارد جو منطقه کرده که اثراتش فقط در کشور عزیز ما نمی‌ماند و دامنگیر همه منطقه و همه جهان می‌شود.

وی ادامه داد: این اتفاقات در همان روزهای اولیه حمله رژیم به شهران و شهر ری و انبارهای نفتی، رخ داد که با همکاری همکاران عزیزمان در واحد اچ‌.اس‌.سی نفت که خیلی غیرتمندانه پیگیر بودند، مستنداتش به دست ما رسید و ما نیز از طریق وزارت امور خارجه به عنوان مرجع مواجهه کشور با نهادهای بین‌المللی، روندهای حقوقی طرح شکایت و اعلام جلسات اضطراری در نهادهای بین‌المللی را شروع کردیم. موضوع از طریق اداره کل محیط زیست توسعه پایدار وزارت امور خارجه و هم اداره کل امنیت و خلع سلاح که ذیل معاونت بین‌الملل آقای حسنی‌نژاد و آقای غریب آبادی کار می‌کنند، پیگیری و درخواست جلسه اضطراری هم شده و تا جایی که اطلاع دارم جلسه‌ای نیز در در ژنو برگزار شده است؛ ما مستندات لازم را به دوستانمان در وزارت خارجه رساندیم و این مسیر ادامه دارد.

سنجش آسیب‌های محیط‌زیستی حمله رژیم صهیونیستی در حال انجام است

رئیس مرکز امور بین‌الملل و کنوانسیون‌های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سنجش آسیب‌های محیط زیستی (آسیب‌هایی که به خاک، آب و هوا وارد شده) بر اثر این اعمال وحشیانه در حال انجام است و به مردم اطمینان می‌دهیم از آنجاکه برخلاف متجاوزین به کشورمان، ملتی متمدن هستیم، همه آنچه که ضروری‌ست را در چارچوب‌های حقوقی،  انجام خواهیم داد. این به این معنی نیست که ما هنوز به سازوکارهایی که امروز در جهان وجود دارد، اطمینان داریم و پیگیری این آسیب‌ها در واقع ثبت وقایع و جنایاتی است که رژیم در این ۱۲ روز مرتکب شده است.

برخی نهادهای جهانی حافظ صلح و امنیت، پادوی تجاوز رژیم صهیونیستی شدند

وی بیان کرد: دیدیم برخی از نهادهای بین‌المللی که وظیفه حفاظت از صلح و امنیت بین‌المللی را داشتند( آژانس‌ها و مراکزی که برای حفاظت از صلح و امنیت پیش‌بینی شده‌اند) به شکلی به عنوان عمله و پادوی تجاوز عمل کردند و  با خیانت به آرمان‌های ملل متحد، منشور ملل متحد و همه سازوکارهایی که می‌گویند، برای این تجاوز زمینه‌سازی کردند.

خورسند در پایان خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی نشان داده که به هیچ‌وجه نه انسان برایش موضوعیت دارد و نه طبیعت و هیچ چیز دیگری؛ ما با یک موجودیتی سروکار داریم که خطری‌ست برای همه چیز و همه کس؛ حداقل در بعد محیط زیستی دنیا باید بداند که این خطر آسیب‌هایش فقط متوجه ایران نخواهد بود بلکه کل منظقه و کل دنیا را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

انتهای پیام/