جهان همواره شاهد افزایش اعتراضها به جنایتهای رژیم صهیونیستی و نسلکشی مردم غزه بوده و حال این اعتراضها و موج محکومیت از محل برگزاری جشنواره فیلم کن به گوش میرسد.
جشنواره فیلم کَن یکی از رویدادهای دنیای سینما است که هر سال توجه میلیونها نفر را در سراسر جهان به خود جلب میکند.
جشنواره کن سال ۲۰۲۵ که از ۱۳ می (۲۳ اردیبهشت) آغاز شده، تا ۲۴ می (۳ خرداد) ادامه خواهد داشت.
جشنواره و رویدادهای سینمایی همواره طی سالهای گذشته بهدلیل سکوت در قبال جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و بهویژه وضعیت نوار غزه مورد انتقاد قرار گرفته و منتقدان آنها را به نادیده گرفتن رنج انسانها متهم کردهاند.
برگزارکنندگان این نوع رویدادها همیشه ادعا میکنند که دلیل سکوت آنها این است که جشنوارهها سیاسی نبوده و بنابراین محلی برای ابراز احساسات و نظرات سیاسی نیستند.
اما با تشدید جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و افشای گسترده این جنایتها، وضعیت کمی دچار تغییر شده است؛ چهرههای سینمایی متوجه شدهاند که دیگر جایی برای سکوت و نادیده گرفتن درد و رنج مردم فلسطین وجود ندارد و اگر به شکل قبلی (سکوت در قبال جنایتها) ادامه دهند، با انتقادهای بسیار گستردهای روبهرو خواهند شد.
به همین دلیل، سازماندهندگان جشنواره فیلم کن با فشار برای موضعگیری در مورد اقدامهای رژیم صهیونیستی در غزه مواجه هستند.
محکوم کردن رژیم صهیونیستی در کن
بهتازگی گزارش شد که بیش از ۳۵۰ چهره از صنعت سینمای جهان، از جمله ریچارد گیر و سوزان ساراندون، بازیگران هالیوود، در نامهای سرگشاده که پیش از جشنواره فیلم کن منتشر شد، بهطور علنی نسلکشی در غزه را محکوم کردند.
در این نامه آمد: ما نمیتوانیم درحالی که نسلکشی در غزه درحال وقوع است، ساکت بمانیم.
چندین گروه فعال حامی فلسطین کارزار امضای این نامه را آغاز کردند و این نامه در روزنامه فرانسوی لیبراسیون و مجله سرگرمی آمریکایی ورایتی منتشر شده است.
در میان امضاکنندگان، پدرو آلمودوار، فیلمساز اسپانیایی و روبن اوستلوند، کارگردان سوئدی و برنده ۲ نخل طلای جشنواره کن، حضور دارند.
این نامه بهطور خاص شهادت فاطمه حسونا، عکاس خبری غزه، را که در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به شهادت رسید، تسلیت میگوید.
حالا، چهرههای درجه مشهور بیشتری نام خود را به این فهرست اضافه کردهاند؛ ازجمله این افراد عبارتند از خواکین فینیکس، ژولیت بینوش، رئیس هیئت داوران، ریز احمد، جیم جارموش، مایکل مور و گیرمو دل تورو.
حسونا ۲۵ ساله در ۱۶ آوریل (۱۷ فروردین)، تنها چند روز پیش از اردواجش بههمراه ۱۰ نفر از اعضای خانوادهاش، از جمله خواهر باردار و برادر ۱۰ سالهاش، در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به شمال غزه به شهادت رسید.
با این حال، از زمان شهادت او، خشم و انزجار در سراسر جهان موج زده و اعتراضهای بیسابقهای را برانگیخته و بر مراحل اولیه جشنواره فیلم کن حاکم شده است.
- بیشتر بخوانید:
- استاندارد دوگانه هالیوود در قبال مسئله فلسطین
- اسکار زیر نگاه جهان به جنایتهای رژیم صهیونیستی
- نمایش سکوت درباره جنگ غزه روی صحنه گلدن گلوب
بخش مستقل ACID که به موازات جشنواره برگزار میشود، به ندرت در صدر اخبار کن قرار میگیرد. اما امسال کمتر فیلمی به اندازه مستند درباره حسونا توجه را به خود جلب کرده است، مستندی که با اشک و تشویق ایستاده طولانی حضار مواجه شد.
از دیگر امضاکنندگان مشهور این نامه سرگشاده میتوان به جاناتان گلیزر، کارگردان انگلیسی یهودیتبار که در سال ۲۰۲۳ برنده جایزه اسکار شد، و همچنین مارک رافالو، بازیگر آمریکایی، و خاویر باردم، بازیگر اسپانیایی، اشاره کرد.
یکی از موضوعهای قابل تامل درباره جشنواره فیلم کَن، این است که برگزارکنندگان یک روز را برای نمایش فیلمهای ساخته شده مربوط به جنگ اوکراین اختصاص دادند، اما زمانی برای نمایش فیلمهای مربوط به جنگ غزه اختصاص داده نشده و این موضوع انتقادهای گسترده را درپی داشته است.
انتهای پیام/
Tuesday, 1 July , 2025