رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به کارکرد داده در دنیای امروز گفت: در فضای بهره گیری از شبکه های اجتماعی ما به این توجه نداشتیم که استقاده از خدمات پلتفرمهایی نظیر واتس اپ رایگان نیست.
به گزارش خبرنگار مهر دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی امروز در مراسم افتتاح سرای نوآوری سلامت سیمرغ از شروع فعالیت بیمارستان های هوشمند در این دانشگاه خبر داد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی باید در حوزه بیمارستانهای هوشمند پیشقدم باشد.
رئیس دانشگاه آزاد بیان کرد: دستیارهای هوشمند بهصورت رایگان در اختیار کاربران قرار میگیرند، اما اصل ماجرا، دادههایی است که از کشور و از افراد جمعآوری میشود. در نظام جدید، دادهها ارزشی بهمراتب بالاتر از خود خدمات دارند. ما داده میدهیم و در مقابل خدمت میگیریم، بنابراین کشور باید زیرساختهایی را برای صیانت از این دادهها فراهم کند.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی که در سطح کلان فعالیت میکند، در حوزه بیمارستانهای هوشمند نیز باید در این مسیر پیشقدم باشد. با توجه به اینکه دستیاران هوشمند بزودی در اختیار پزشکان و حوزه سلامت قرار خواهد گرفت، بنابراین در حال آمادهسازی زیرساختهای لازم هستیم که از دادههای ملی بهدرستی محافظت شود. در حوزه پزشکی و سلامت مردم باید اطمینان خاطر داشته باشند که حقوق آنها در خصوص دادههایشان بهشدت مورد صیانت قرار میگیرد. این مسئله بدون سرمایهگذاری جدی در حوزه هوش مصنوعی ممکن نیست.
استفاده از واتس اپ و اینستاگرام رایگان نیست
وی با اشاره به اهمیت داده در دنیای امروز گفت: امروز امنیت و ثروت هر کشور داده های کاربران است. در فضای بهره گیری از شبکه های اجتماعی ما به این توجه نداشتیم که استقاده از خدمات پلتفرمهایی نظیر واتس اپ رایگان نیست. شما پول این خدمات را به عنوان داده پرداخت می کنید. برخلاف تصور ما رایگان از اینستاگرام و تلگرام استفاده نمی کنیم. قیمت چند برابری به ازای خدمات آنها پرداخت می کنیم.
۶۰ هزار ظرفیت خوابگاهی؛ تمرکز بر حمایت از دانشجویان غیربومی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ظرفیت خوابگاهی دانشگاه اظهار کرد: دانشگاه آزاد دارای ۶۰ هزار ظرفیت خوابگاهی است که با توجه به تحولات جمعیتی، اکنون بیش از ۳۵ هزار نفر از این ظرفیت استفاده میکنند. ما در حوزههای پزشکی، پرستاری و پیراپزشکی نیز حدود ۱۰۰ واحد خوابگاه فعال داریم. در تهران، نقش ویژهای در توسعه خوابگاهها داشتهایم و حمایت از دانشجویان شهرستانی را بهصورت جدی در دستور کار قرار دادهایم.
وی با تأکید بر رویکرد مستقل دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه آزاد هیچگونه یارانهای از دولت دریافت نمیکند و از منابع عمومی استفاده نمیکند، اما با این حال تلاش ما این است که رفاه دانشجویان را تأمین کنیم. نگاه ما به مسئولیتپذیری اجتماعی، حمایتی و توسعهای است.
حمایت از مادران شاغل؛ دانشگاه حامی خانواده و جوانی جمعیت
طهرانچی در ادامه با اشاره به حمایتهای دانشگاه از جوانی جمعیت اظهار کرد: ما در آییننامههای داخلی دانشگاه آزاد فراتر از تکالیف قانونی عمل کردهایم. برای نمونه، بانوان عضو هیئت علمی یا کارمند میتوانند از ۲۴ ماه مرخصی زایمان استفاده کنند، در حالی که در نظام دولتی این مدت تنها ۹ ماه است.
وی افزود: «دانشگاه آزاد اسلامی خود را دانشگاه حامی مادر میداند. در گذشته، مادربزرگها و نزدیکان در تربیت نوزادان به مادران کمک میکردند، اما امروز با کاهش جمعیت، این امکان کم شده است. بنابراین، دانشگاهها باید این حمایت را در قالب ساختارهای دروندانشگاهی فراهم کنند.
ایجاد فضاهای نگهداری کودک در دانشگاهها؛ گامی عملی برای حمایت از مادران
رئیس دانشگاه آزاد با بیان اقدام عملی در این زمینه گفت: ما فضاهایی برای نگهداری از نوزادان و شیرخوارگان در دانشگاهها در نظر گرفتهایم تا مادران بتوانند با آسودگی از کلاس خود خارج شده و کودکشان را در محیطی امن نگهداری کنند. تاکنون حدود ۳۲۰ کودکستان تأسیس کردهایم و به دنبال آن هستیم که دانشگاههای ما بتوانند نشان دانشگاه حامی مادر را به دست آورند.
وی در پایان تأکید کرد:ساختارهای دانشگاه آزاد اسلامی بهگونهای در حال مناسبسازی است که در کنار پیشرفت علمی، بتواند از خانواده، مادر و فرزندان نیز بهخوبی حمایت کند.
Friday, 4 July , 2025