منابع آگاه میگویند که رژیم صهیونیستی در تلاش برای اخراج مردم غزه از این باریکه درحال مذاکره با چند کشور ازجمله اتیوپی، اندونزی و لیبی است و خواهان کمک آمریکا در این زمینه شده است.
منابع آگاه میگویند که مدیر سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) بهتازگی به واشنگتن سفر کرد تا از آمریکا برای متقاعد کردن کشورها به پذیرش صدها هزار فلسطینی از غزه کمک بگیرد.
دیوید بارنیا، رئیس سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی به استیو ویتکاف، فرستاده کاخ سفید، گفت که این رژیم بهطور خاص با اتیوپی، اندونزی و لیبی درحال مذاکره بوده است.
هدف رژیم صهیونیستی برای حذف بخش عمدهای از جمعیت غزه بسیار طی ماههای گذشته توجه گسترده را به خود جلب کرده است. درحالی که کابینه این رژیم ادعا میکند که چنین جابهجایی داوطلبانه خواهد بود، اما کارشناسان حقوقی آن را جنایت جنگی نامیدهاند.
۲ منبع در گفتوگو با آکسیوس گفتند که بارنیا در دیدار خود به ویتکاف مدعی شده است که اتیوپی، اندونزی و لیبی آمادگی خود را برای پذیرش تعداد زیادی از فلسطینیان از غزه اعلام کردهاند.
بارنیا پیشنهاد داد که آمریکا به این کشورها مشوقهایی ارائه دهد و به رژیم اشغالگر صهیونیستی در متقاعد کردن آنها کمک کند.
یک منبع گفت که ویتکاف در این مورد اظهار نظری نکرد و مشخص نیست که آیا آمریکا بهطور فعال در این مورد دخالت خواهد کرد یا خیر.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در ماه فوریه (بهمن/اسفند) پیشنهاد کرد که همه ۲ میلیون فلسطینی از غزه اخراج شوند تا این منطقه محصور بازسازی شود. اما مقامهای آمریکایی میگویند که کاخ سفید پس از مواجهه با مخالفتهای قابل توجه کشورهای عربی، از این ایده منصرف شد و این طرح هنوز به جایی نرسیده است.
مقامهای صهیونیست هم میگویند دولت آمریکا به آنها گفته که اگر نتانیاهو میخواهد این ایده را دنبال کند، این رژیم باید کشورهایی را پیدا کند که مایل به پذیرش فلسطینیها از غزه باشند.
به همین دلیل، نتانیاهو به سازمان جاسوسی خارجی رژیم صهیونیستی (موساد) ماموریت داد تا کشورهایی را پیدا کند که با پذیرش تعداد زیادی از فلسطینیهای آواره از نوار غزه موافقت کنند.
تقریبا هر فلسطینی در غزه در طول جنگ، بهطور معمول چندینبار آواره شده است. بیشتر ساختمانها در غزه آسیب دیده یا ویران شدهاند.
رژیم صهیونیستی درحال تدوین طرحی برای انتقال همه ۲ میلیون نفر از ساکنان این منطقه محصور به یک منطقه بهاصطلاح بشردوستانه کوچک در نزدیکی مرز با مصر بوده است.
- بیشتر بخوانید:
- تلاش ادامهدار ترامپ و نتانیاهو برای اشغال غزه و آوارگی ساکنان آن
- واکاوی طرح ترامپ برای کوچاندن اجباری مردم غزه از منظر حقوق بینالملل
این طرح نگرانیهایی را در مصر و بسیاری از کشورهای غربی ایجاد کرده است، مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی درحال آمادهشدن برای جابهجایی گسترده فلسطینیها از غزه است؛ این چیزی است که شرکای ائتلافی نتانیاهو و بسیاری از اعضای حزب خودش سالهاست که بر آن اصرار دارند.
یک مقام ارشد صهیونیست ادعا کرد که بهعنوان بخشی از تفاهمها با ۳ کشور، انتقال فلسطینیها داوطلبانه و نه اجباری خواهد بود و رژیم صهیونیستی متعهد میشود که به هر فلسطینی که غزه را ترک میکند، اجازه بازگشت به غزه را در هر زمانی بدهد.
با این حال، این ایده که چنین عزیمتهای دستهجمعی را میتوان تحت این شرایط داوطلبانه تلقی کرد، مورد مناقشه قرار گرفته است.
وقتی نتانیاهو در سفر اخیر خود از کاخ سفید بازدید کرد، از ترامپ درمورد این موضوع پرسش شد و پاسخ به نخستوزیر رژیم صهیونیستی واگذار شد. نتانیاهو گفت که این رژیم با آمریکا بسیار نزدیک همکاری میکند تا کشورهایی را پیدا کند که با پذیرش فلسطینیها از غزه موافقت کنند و تاکید کرد: ما به یافتن چندین کشور نزدیک شدهایم.
پیش از این، در اواخر اردیبهشت ۱۴۰۴ نیز گزارش شده بود که دولت آمریکا درحال کار بر روی طرحی برای جابهجایی دائمی حداکثر یک میلیون فلسطینی از نوار غزه به لیبی است.
در همین حال، کارشناسان گفتند که این طرح نه تنها به درد و رنج مردم غزه پایان نمیدهد، بلکه به نقض حقوق بشر منجر میشود.
بهگفته منابع آگاه، دولت آمریکا مکانهای متعددی را برای انتقال فلسطینیهای ساکن غزه پس از اخراج درنظر گرفته است.
سوریه همچنین بهعنوان مکانی احتمالی برای اخراج فلسطینیهایی که در حال حاضر در غزه ساکن هستند، مورد بحث است.
قوانین بینالمللی درباره اخراج اجباری
براساس ماده ۴۹ کنوانسیون چهارم ژنو ۱۹۴۹، انتقال یا تبعید اجباری دستهجمعی یا فردی افراد از محل سکونت خود به سرزمینهای دیگر ممنوع است، مگر در موارد استثنایی که با هدف محافظت از مردم در برابر خطرهای درگیری مسلحانه، درعین حصول اطمینان از برخورداری از حق بازگشت پس از پایان تهدیدها، فراهم میشود.
علاوه بر این، بسیاری از کنوانسیونهای بینالمللی آوارگی اجباری را جرم میدانند؛ بهویژه اساسنامه رم دیوان کیفری بینالمللی، که آوارگی اجباری را جنایت جنگی و همچنین جنایت علیه بشریت میداند. ماده ۷ اساسنامه رم بیان میکند که اخراجهای اجباری در صورتی که بهصورت گسترده یا نظاممند علیه یک جمعیت غیرنظامی انجام شود، جنایت علیه بشریت محسوب میشود. ماده ۸ (۲) (۷) تاکید میکند که اخراج یا انتقال اجباری جمعیت یک جنایت جنگی است که نقض فاحش کنوانسیون چهارم ژنو ۱۹۴۹ بهحساب میآید.
حقوق بینالملل اصول و رهنمودهای اساسی را برای اخراجها و جابهجاییهای مبتنی بر توسعه تدوین کرده است. درحالی که حقوق بینالملل تاکید میکند که این اخراجها و جابهجاییها اجباری است که هنوز جنایت علیه بشریت محسوب میشود.
انتهای پیام/
Saturday, 19 July , 2025